Lähetystoiminta ja ystävyysseurakunnat

Kun Jumalan rakkaus on saanut Jeesuksen kautta koskettaa meitä antaen meille elämänvoimaa ja iloa, meissä herää halu antaa maailman muillekin ihmisille mahdollisuus samaan. Havahdumme huomaamaan, että oma uskommekin on mahdollista vain siksi, että vuosisatoja sitten jotkut Jeesuksesta jo kuulleet ihmiset päättivät tulla meille suomalaisillekin Hänestä kertomaan. Jeesuksen antamasta lähetyskäskystä tulee näin omankin toimintamme kivijalka:

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matteus 28:19–20)

Nimikkolähettimme:

Kaija Grundell lähti Taiwanille tammikuussa 2014. Työkausi on hänen ensimmäisensä ja sen kesto on 48 kuukautta. Kaksi ensimmäistä vuotta Kaija opiskelee kiinan kieltä Taipein kieli-instituutissa Kaosiungissa Taiwanilla. Kielen oppimisen jälkeen hänen työnsä tulee olemaan maahanmuuttajatyötä Hengchunin kristillisessä sairaalassa.

Kaija on syntynyt Helsingissä ja asuu tällä hetkellä Turussa. Hän on koulutukseltaan sosionomi-diakoni (2007) ja YET-psykoterapeutti (2013). Kaija on toiminut mm. perhepäivähoitajana, linja-autonkuljettajana ja sosiaaliohjaajana. Hän on toiminut diakoniatyöntekijänä vuodesta 2007.

Kaijan omin sanoin:

"Olen vuonna 1972 syntynyt monipuolinen nainen. Olen saanut elämässäni tehdä, nähdä ja kokea kaikenlaista. Tästä johtuen olen realisti, kuitenkin positiivisesti ajatteleva, rohkea, avoin, iloinen, sosiaalinen, määrätietoinen, toiset huomioonottava huumorintajuinen Jumalan luomus. Minua kiinnostaa erilaiset kulttuurit, ihmiset, maut ja luonto. Harrastuksikseni voisin mainita lukemisen, matkustelun, kävelyn luonnossa, elämän ihmettelyn ja pohdiskelun sekä elokuvien katselun.

Olen yhteiskristillinen. Olen eronnut ja minulla on yksi aikuinen poika. Työkokemusta minulla on lastenhoidosta, linja-auton ajamisesta pääkaupunkiseudulla, sosiaaliohjaajan työstä maahanmuuttajien turvakodissa, sekä diakoniatyöstä kaupunkiseurakunnassa. Psykoterapeuttiopintoihin kuului terapiakeskustelujen käyminen asiakkaitten kanssa. Kutsumuksekseni koen rinnalla kulkemisen, sielunhoidon, terapian ja evankeliumin eteenpäinviemisen sekä rohkaisemisen. Jokainen ihminen on Jumalan design-luomus ja siksi arvokas! Ei ole parempia ja huonompia ihmisiä, on vain Jumalan rakkaita lapsia."