Haluatko vaikuttaa seurakuntasi asioihin?

Asetu ehdolle seurakuntavaaleissa.

Marraskuussa 2018 äänestetään kirkkoon ja seurakuntiin uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Luottamushenkilöt päättävät siitä, millaisia linjauksia Varpaisjärven seurakunta ja Ylä-Savon seurakuntayhtymä tekee seuraavina vuosina tekevät ja mihin seurakuntien varoja käytetään.

Verkosta sivulta www.ylasavonseurakunnat.fi/vaalit löydät käytännön ohjeita ehdokkaaksi asettumiseen ja ehdokaslistan kokoamiseen.

Tervetuloa mukaan!

Ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin?

Kiinnostavatko seurakuntasi ja kirkon asiat sinua? Haluatko mukaan päättämään seurakuntasi asioista?

Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä ja eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia, naisia ja miehiä.

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä eli 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2018
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta.

Ehdolle voi asettua oman seurakunnan seurakuntaneuvostoon ja/tai Ylä-savon seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon.

Seurakuntavaalit