Isoskoulutus + kerhonohjaajakoulutus

Lisätietoa: nuorisotyönohjaaja Meiju Saastamoinen

HUOM! Parhaiten nuorisotyönohjaajan tavoittaa sähköpostitse: meiju.saastamoinen@evl.fi

Puhelimitse 044 733 5266 torstaisin klo 9-16 (toisinaan myös keskiviikkoisin ja perjantaisin).

Minustako isonen tai kerhonohjaaja?

Mikä ihmeen ISKO-koulutus?

Varpaisjärven seurakunnassa järjestetään joka vuosi ISKO-koulutus yhteistyössä Lapinlahden seurakunnan kanssa. ISKO- koulutus tarkoittaa yhdistettyä isos- ja kerhonohjaajakoulutusta. Koulutuksen laajuus on yhteensä noin 80 tuntia. Se koostuu isosleireistä, isoskoulutuspäivistä sekä avustavista tehtävistä mm. iltavespereissä ja messuissa. Koulutukseen haku tapahtuu elo-syyskuun aikana.

Kuinka leirille isoseksi?

Vuonna 2018 Varpaisjärvelle on tulossa yksi rippileiri sekä mahdollisesti yksi kesäleiri varhaisnuorille. Pyrimme siihen, että kaikki isoskoulutuksen käyneet (halukkaat) nuoret pääsisivät isoseksi leireille. Joskus harvoin voi käydä niin, että isoseksi haluavia on enemmän kuin tarve vaatii. Tällöin osa isosista voi päästä leirille seuraavana kesänä. Tässä tapauksessa aktiivisuus on mittari, jonka mukaan valinnat tehdään!

Miksi isoseksi?

Koulutuksen käytyäsi saat isos- ja kerhonohjaajatodistuksen. Todistuksesta voi olla tulevaisuudessa sinulle hyötyä opiskeluissa, työpaikassa, harrastuksissa ja jopa armeijassa. Lisäksi sinulla on koulutuksen jälkeen mahdollisuus ohjata seurakunnassa harrastekerhoa alakouluikäisille. Kerhonohjaaminen on mukava harrastus, josta maksetaan myös pientä palkkiota!

Isoskoulutuksessa saat paljon uusia kavereita ja saat rohkeutta toimia erilaisten ihmisten kanssa. Opit myös tuntemaan paremmin Jumalaa sekä syventämään suhdettasi luterilaiseen seurakuntaan. Isoskoulutuksessa opit monenlaisia elämässä tärkeitä vuorovaikustaitoja sekä opit paljon uutta omasta itsestäsi. Isoskoulutuksessa saa ja kuluu olla hauskaa!

Mihin kaikkeen pitää osallistua?

Jos haluat saada isos-/kerhonohjaajatodistuksen (sekä päästä leirille isoseksi), sinulta edellytetään osallistumista tiettyihin toimintoihin:

ke 13.9.2017 (klo 15.00 - 19.30) ISKO-koulutuksen aloitus Väärnissä

la 7.10.2017 ISOSTI-tapahtuma Varpaisjärvellä

pe 3.11.-su 5.11. 2017 ISKOLEIRI I Väärnissä

la 20.1.2018 Kerhonohjaajapäivä Kuopiossa

pe 23.2.- su 25.2.2018 ISKOLEIRI II Väärnissä

pe 13.4.- su 15.4.2018 ISKOLEIRI III Väärnissä + isosten siunaaminen

Lisäksi isoskoulutukseen kuuluu:

• Essee: Minä isosena (keväällä)
  • Leikin/pelin suunnittelu ja ohjaaminen isosleirien aikana (lisätietoa aloituksessa)
  • Hartauden suunnittelu ja ohjaaminen isosleirien aikana (lisätietoa aloituksessa)

• Diakoniatehtävä: osallistuminen vapaaehtoisena johonkin hyvää tähtäävään toimintaan, tapahtumaan, keräykseen tms. Ohjeita myöhemmin! (yhteistyössä diakoniatyön kanssa)

• Iltavesperit: jokainen isonen osallistuu vähintään kaksi kertaa iltavesperin suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä rippikoululaisten kanssa. Lisätietoa myöhemmin.

• Messut: avustaminen rippikoululaisten messuissa (kolehti, tekstit jne.) tarpeen mukaan

Tervetuloa mukaan isosten ja kerhonohjaajien iloiseen joukkoon! Tule sellaisena kuin olet!

Huom! Ilmoittautuminen ISKO-koulutukseen 2017-2018 on päättynyt 7.9.2017.