Isoskoulutus + kerhonohjaajakoulutus

 

Lisätietoa:

Nuorisotyönohjaaja Meiju Saastamoinen

(50% Varpaisjärvi, 50% Lapinlahti) 

puh. 044 733 5266, meiju.saastamoinen@evl.fi

 

 

 

Minustako isonen tai kerhonohjaaja?

 

Mikä ihmeen ISKO-koulutus?

Varpaisjärven seurakunnassa järjestetään joka vuosi ISKO-koulutus yhteistyössä Lapinlahden seurakunnan kanssa. ISKO- koulutus tarkoittaa yhdistettyä isos- ja kerhonohjaajakoulutusta. Koulutuksen laajuus on yhteensä noin 80 tuntia. Se koostuu isosleireistä (syksyllä ja keväällä), isoskoulutuspäivistä sekä avustavista tehtävistä mm. iltavespereissä ja messuissa. Koulutukseen haku tapahtuu elo-syyskuun aikana nettisivujen kautta. Infokirjeet lähetetään postitse niille, jotka ovat rippileirillä laittaneet yhteystietonsa isoskoulutuksesta kiinnostuneitten listaan.

 

Kuinka leirille isoseksi?

Vuonna 2019 Varpaisjärvelle on tulossa yksi rippileiri sekä mahdollisesti yksi kesäleiri varhaisnuorille. Pyrimme siihen, että kaikki isoskoulutuksen käyneet (halukkaat) nuoret pääsisivät isoseksi leireille. Joskus harvoin voi käydä niin, että isoseksi haluavia on enemmän kuin tarve vaatii. Tällöin osa isosista voi päästä leirille seuraavana kesänä. Tässä tapauksessa aktiivisuus on mittari, jonka mukaan valinnat tehdään!

 

Miksi isoseksi?

Koulutuksen käytyäsi saat isos- ja kerhonohjaajatodistuksen. Todistuksesta voi olla tulevaisuudessa sinulle hyötyä opiskeluissa, työpaikassa, harrastuksissa ja jopa armeijassa. Lisäksi sinulla on koulutuksen jälkeen mahdollisuus ohjata seurakunnassa harrastekerhoa alakouluikäisille. Kerhonohjaaminen on mukava harrastus, josta maksetaan myös pientä palkkiota!

Isoskoulutuksessa saat paljon uusia kavereita ja saat rohkeutta toimia erilaisten ihmisten kanssa. Opit myös tuntemaan paremmin Jumalaa sekä syventämään suhdettasi luterilaiseen seurakuntaan. Isoskoulutuksessa opit monenlaisia elämässä tärkeitä vuorovaikustaitoja sekä opit paljon uutta omasta itsestäsi. Isoskoulutuksessa saa ja kuluu olla hauskaa!

 

Mihin kaikkeen pitää osallistua?

Jos haluat saada isos-/kerhonohjaajatodistuksen (sekä päästä leirille isoseksi), sinulta edellytetään osallistumista tiettyihin toimintoihin. Syksyn 2018 isoskoulutusohjelma ilmestyy tähän myöhemmin.

 

Tervetuloa mukaan isosten ja kerhonohjaajien iloiseen joukkoon! Tule sellaisena kuin olet!

 

HUOM! Isoskoulutuksen leirikirjeet lähetetään sähköisesti isoskouluttautuvien omaan Whatsapp-ryhmään! Mikäli huoltaja haluaa myös tämän sähköisen leirikirjeen, hän voi pyytää sitä Meijulta