Uutiset

Uutislistaukseen

Seurakuntaneuvoston päätöksiä 22.3.2018

Varpaisjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto kokoontui 22.3.2018. 

 

Seurakuntaneuvoston päätökset:
 

Seurakuntaneuvosto asetti seurakuntavaaleja varten vaalilautakunnan ja valitsi siihen kirkkoherran lisäksi neljä jäsentä ja neljä varajäsentä. Varsinaisiksi jäseniksi valittiin kirkkoherran lisäksi Anne Tamminen, Liisa Mäkitörmä, Erkki Laitinen ja Jouko Rissanen sekä varajäseniksi Helena Hartikainen, Anna Hölttä, Anneli Immonen ja Markku Ukkonen. Seurakuntavaalit pidetään 18.11.2018. 

Varpaisjärven seurakunnan kirkkoherra Olli Kortelainen on irtisanoutunut Varpaisjärven seurakunnan kirkkoherran virasta siten, että hänen viimeinen virassaolopäivänsä on 31.5.2018. Varpaisjärven seurakunnan kirkkoherran virka tulee avoimeksi 1.6.2018. Tuomiokapituli on pyytänyt seurakuntaneuvostolta lausuntoa perusteluineen siitä, julistetaanko kirkkoherran virka haettavaksi. 

Seurakuntaneuvosto esittää tuomiokapitulille, että Varpaisjärven seurakunnan kirkkoherran virka julistetaan haettavaksi. 

Seurakuntaneuvosto ilmoittaa lausuntonaan, että Varpaisjärven seurakunnan kirkkoherran viran erityisiä tarpeita ovat

  • kirkollisen hallinnon, talouden ja henkilöstöjohtamisen osaaminen
  • jumalanpalveluselämän osaaminen
  • vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot
  • valmius rippikoululeirityöhön 

Seurakuntaneuvosto esittää tuomiokapitulille, että Varpaisjärven seurakunnan kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, jonka toimittaa Varpaisjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto. 

Seurakuntaneuvosto antoi tuomiokapitulille lausunnon seurakunnan toiminnasta, taloudesta, jäsenkehityksestä ja muista puitteista. 

Seurakuntaneuvosto päätti, että Varpaisjärven seurakunta solmii Lapinlahden seurakunnan kanssa sopimuksen, jonka mukaan Lapinlahden seurakunta ostaa lastenohjaajan palveluita Varpaisjärven seurakunnalta 1.8.2018 lukien siten, että 50 % Varpaisjärven seurakunnan lastenohjaajan työajasta käytetään Lapinlahden seurakunnassa.  

Seurakuntaneuvosto esittää Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle, että se hyväksyy Varpaisjärven lastenohjaajan uuden tehtävänkuvauksen 1.8.2018 alkaen. Lisäksi yhteiselle kirkkoneuvostolle esitetään, että Varpaisjärven seurakunnan lastenohjaajan nimike muutetaan nimikkeeksi vastaava lastenohjaaja ja että Varpaisjärven seurakunnan lastenohjaajan palkka 1.8.2018 alkaen on vaativuusryhmä 403 mukainen 2088,55 €/ kk. Nykyinen palkka on vaativuusryhmä 402 mukainen. 

Seurakuntaneuvosto valitsi kaksi kokousedustajaa edustamaan Varpaisjärven seurakuntaa Suomen Lähetysseura ry:n vuosikokouksessa 26.5.2018. Edustajiksi valittiin Erkki Laitinen ja Anna Paldanius. 

Lisätietoja:

Olli Kortelainen, seurakuntaneuvoston puheenjohtaja,
puh: 050 3311441, olli.kortelainen(at)evl.fi

Seurakuntaneuvoston pöytäkirjat löytyvät täältä.

Fri Mar 23 08:28:00 EET 2018