Korvaustehtävät ja etätehtävät

Tältä sivulta löydät Varpaisjärven seurakunnan rippikouluun 2019-2020 liittyvät korvaustehtävät. Mikäli rippikoululainen on estynyt pääsemään yhteiseen kokoontumiseen, ilmoittaa huoltaja poissaolosta Meijulle. Poissaolo korvataan korvaustehtävällä (tai korvaavalla kerralla), jotka julkaistaan tällä sivulla viimeistään kaksi viikkoa tapatuman jälkeen. Huoltaja ja rippikoululainen voivat tulostaa tehtävän ja palauttaa sen ohjeen mukaisesti. Poikkeustilan aikana tehtävän voi myös palauttaa whatsapin kautta laittamalla tehtävistä valokuvia Meijulle.

TIETOA POIKKEUSTILAN AIHEUTTAMISTA MUUTOKSISTA RIPPIKOULUUN:

TIEDOTTEET

Piispan tiedote 5.5.2020 Suomen ev.-lut. kirkon piispojen ohjeistus seurakunnille kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta 1.6.2020 alkaen.

Rippikoululeirit ja muu leiritoiminta: Rippikoululeirien ja muun leiritoiminnan aloittaminen on mahdollista 1.6.2020 alkaen. Turvallisuutta koskevien valmisteluiden ja muiden käytännön syiden vuoksi yön yli kestävä leiritoiminta on suositeltavaa aloittaa kuitenkin vasta juhannuksen jälkeen. Kaikessa leiritoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota käytössä olevien tilojen väljyyteen ja hygieniaan. Hiippakunnat antavat tarkempia ohjeita yhteistoiminnassa viranomaisten kanssa. Työnantajan tehtävänä on huolehtia tarpeellisin toimenpitein myös työntekijöiden terveydestä ja turvallisuudesta. Työnantajan vastuu korostuu erityisesti leiriolosuhteissa. Seurakunta päättää rippikoulun toteutustavoista ja ajankohdasta. Toteutuksesta on hyvä keskustella nuorten ja perheiden kanssa ja mahdollisuuksien mukaan kuulla heidän näkemyksiään.

Meijun leiritiedote 6.5.2020 Kesän 2020 rippileiri 12.-18.7.2020

Huoltajien sähköpostiin on lähetetty Riparikysely koskien ensi kesän leiriä ja siihen osallistumista. Pyydämme jokaista perhettä pohtimaan nuoren osallistumista rippileirille ja ilmoittamaan siitä Meijulle 044 733 5266 / meiju.saastamoinen@ev.fi

ETÄTEHTÄVÄT

Rippikoulujen kokoontumiset ovat muutettu etätehtäviksi poikkeustilan vuoksi. Kenenkään rippikoulu ei  keskeydy poikkeustilan vuoksi. Osion "Korvaustehtävät" alta löydät myös etätehtävät, joilla korvataan rippikoulukokoontumiset. Jos sinulla on aiempia korvaustehtäviä, jotka vaativat messu-/konserttikäynnin TAI vapaavalintainen tehtävä on vielä tekemättä, voit korvata sen osallistumalla lapinlahden seurakunnan nettiradiojumalanpalvelukseen tai streemattuun jumalanpalvelukseen (Youtuben kanava "Varpaisjärven seurakunta"). Tällöin käytä seuraavaa: Korvaustehtävän messukäynnin korvaava- ohjeistus.

Mikäli sinulla on mieltä askarruttavia asioita, voit ottaa yhteyttä Meijuun sähköpostilla, whatsapilla tai puhelimitse!

POIKKEUSTILAN NUORISOTYÖ

Poikkeustilan aikana nuorisotyö toimii aktiivisesti Lapinlahden ja Varpaisjärven seurakuntien Instagram-kanavalla "nuorisrk_lava". Liity seuraajaksi ja osallistu viikko-ohjelmiin, kuten viikkoskabaan, livelähetyksiin, päivän vinkkivitoseen ja iltahuokasuun sekä moniin muihin juttuihin! Seurakuntien nuorisotyönohjaajat päivystävät joka viikko myös kunnan Discordissa -nuorten digitaalisessa kohtaamispaikassa. Tule juttelemaan!

Mikäli mielessäsi on huolia tai kaipaat kuuntelijaa, älä epäröi ottaa yhteyttä Meijuun puhelimitse, whatsapilla tai sähköpostitse!

POIKKEUSTILAN AIKAISET ETÄTEHTÄVÄT:

Diakonisen osallisuuden tehtävä (19.2.2020) KAIKKI tekevät, koska rippikoululaisten Yhteisvastuukeräys ei toteudu. Huom. Poikkeustilan aikana suosittelemme välttämään tehtävän tekemistä riskiryhmään kuuluville henkilöille ja muutenkin pitäytyä lähipiirissä. Tehtävän voi hyvin tehdä kotona.

Gospelmessun 22.3.2020 etätehtävä

Rippikoulun tavoitteet ja toiveet 22.3.2020 etätehtävä

Kiirastorstain iltakirkon 9.4.2020 etätehtävä

Korvaustehtävän messukäynnin korvaava- ohjeistus Käytä tätä, mikäli vanhassa korvaustehtävässäsi on messu-/konserttikäynti, jota et voi Koronan vuoksi toteuttaa kirkossa.

Suora linkki Varpaisjärven seurakunnan Youtube-jumalanpalveluksiin

Suora linkki Lapinlahden seurakunnan radiojumalanpalvelukseen

Raamattu tutuksi iltakokoontumisen etätehtävä to 7.5.2020

MUUT KORVAUSTEHTÄVÄT:

6.10.2019 Riparistartin korvaustehtävä

11.10.2019 Juhani Tikkasen konsertin ja/tai tutustumisillan korvaustehtävä

2.11.2019 Pyhäinpäivän iltakirkon korvaustehtävä

12.1.2020 Messu + opetussisältö (liturgiset värit) korvaustehtävä

26.1.2020 Valtakunnallisen rippikoulupyhän gospelmessun korvaustehtävä

Korvaustehtävät

Lapinlahden seurakunta Varpaisjärven seurakunta

(50% Lapinlahden seurakunta 50 % Varpaisjärven seurakunta)