LEIRI

Vapaisjärvellä järjestetään yksi leirimuotoinen rippikoulu. Vuonna 2019-2020 rippileiri pidetään Hirsikankaan leirikeskuksessa Sukevalla su 12.7.-la 18.7.2020 ja konfirmaatio su 26.7.2020. Leirimuotoinen rippikoulu sisältää seurakuntayhteysjakson, joka alkaa syksyllä 2019 ja päättyy keväällä 2020. Katso rippikoulun aikataulut välilehden "Materiaalit" alta.

TIETOA POIKKEUSTILAN AIHEUTTAMISTA MUUTOKSISTA RIPPIKOULUUN:

TIEDOTTEET

Piispan tiedote 5.5.2020 Suomen ev.-lut. kirkon piispojen ohjeistus seurakunnille kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta 1.6.2020 alkaen.

Rippikoululeirit ja muu leiritoiminta: Rippikoululeirien ja muun leiritoiminnan aloittaminen on mahdollista 1.6.2020 alkaen. Turvallisuutta koskevien valmisteluiden ja muiden käytännön syiden vuoksi yön yli kestävä leiritoiminta on suositeltavaa aloittaa kuitenkin vasta juhannuksen jälkeen. Kaikessa leiritoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota käytössä olevien tilojen väljyyteen ja hygieniaan. Hiippakunnat antavat tarkempia ohjeita yhteistoiminnassa viranomaisten kanssa. Työnantajan tehtävänä on huolehtia tarpeellisin toimenpitein myös työntekijöiden terveydestä ja turvallisuudesta. Työnantajan vastuu korostuu erityisesti leiriolosuhteissa. Seurakunta päättää rippikoulun toteutustavoista ja ajankohdasta. Toteutuksesta on hyvä keskustella nuorten ja perheiden kanssa ja mahdollisuuksien mukaan kuulla heidän näkemyksiään.

Meijun leiritiedote 6.5.2020 Kesän 2020 rippileiri 12.-18.7.2020

Huoltajien sähköpostiin on lähetetty Riparikysely koskien ensi kesän leiriä ja siihen osallistumista. Pyydämme jokaista perhettä pohtimaan nuoren osallistumista rippileirille ja ilmoittamaan siitä Meijulle 044 733 5266 / meiju.saastamoinen@ev.fi

ETÄTEHTÄVÄT

Rippikoulujen kokoontumiset ovat muutettu etätehtäviksi poikkeustilan vuoksi. Kenenkään rippikoulu ei  keskeydy poikkeustilan vuoksi. Osion "Korvaustehtävät" alta löydät myös etätehtävät, joilla korvataan rippikoulukokoontumiset. Jos sinulla on aiempia korvaustehtäviä, jotka vaativat messu-/konserttikäynnin TAI vapaavalintainen tehtävä on vielä tekemättä, voit korvata sen osallistumalla lapinlahden seurakunnan nettiradiojumalanpalvelukseen tai streemattuun jumalanpalvelukseen (Youtuben kanava "Varpaisjärven seurakunta"). Tällöin käytä seuraavaa: Korvaustehtävän messukäynnin korvaava- ohjeistus.

Mikäli sinulla on mieltä askarruttavia asioita, voit ottaa yhteyttä Meijuun sähköpostilla, whatsapilla tai puhelimitse!

POIKKEUSTILAN NUORISOTYÖ

Poikkeustilan aikana nuorisotyö toimii aktiivisesti Lapinlahden ja Varpaisjärven seurakuntien Instagram-kanavalla "nuorisrk_lava". Liity seuraajaksi ja osallistu viikko-ohjelmiin, kuten viikkoskabaan, livelähetyksiin, päivän vinkkivitoseen ja iltahuokasuun sekä moniin muihin juttuihin! Seurakuntien nuorisotyönohjaajat päivystävät joka viikko myös kunnan Discordissa -nuorten digitaalisessa kohtaamispaikassa. Tule juttelemaan!

Mikäli mielessäsi on huolia tai kaipaat kuuntelijaa, älä epäröi ottaa yhteyttä Meijuun puhelimitse, whatsapilla tai sähköpostitse!

Leiri

Lapinlahden seurakunta Varpaisjärven seurakunta

(50% Lapinlahden seurakunta 50 % Varpaisjärven seurakunta)