Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys 2020 tukee vanhemmuutta

Yhteisvastuukeräyksen tuotoista jää 40 prosenttia Suomeen. Puolet kotimaan osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea. Kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry.

60 prosenttia Yhteisvastuun tuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on elintärkeää esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä, joissa vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen.

Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2020 tuotolla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista.

2.2.2020 alkava Yhteisvastuukeräys juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

www.yhteisvastuu.fi

www.facebook.com/yhteisvastuu

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike.
#SINÄRIITÄT2020 #MINÄKANNANYHTEISVASTUUTA

Varpaisjärven seurakunnan Yhteisvastuu-tapahtumia 2020

• su 2.2. klo 10.00 Kynttilänpäivän perhekirkko, jossa myös Yhteivastuukeräyksen aloitus. Kirkon jälkeen ruokailu ja kahvit srk-talolla. Vapaaehtoinen maksu, tuotto YV-keräykselle
  • pe 14.2. eli Ystävänpäivänä klo 14 alkaen seurakuntatalolla Kakkumatinea johon pääsee 5€ lipulla maistelemaan ja vertailemaan paikallisten yritysten tekemiä Ystäväpäiväkakkuja kahvin ja musiikin kera. Myös herkkukoriarpajaiset. Tuotto YV-keräykselle.
  • työntekijät ja nuoret lipaskerääjinä S-Marketin pihalla maaliskuun aikana
  • keväämmällä myös konsertti Yhteisvastuun hyväksi

Mikä on Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. 60 % keräyksen tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 40 prosenttia nyt kerättävän Yhteisvastuun tuotosta jää Suomeen. Puolet osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa.Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea. Kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Tukimuodot käynnistyvät vuoden 2021 alusta eteenpäin.Yhteisvastuun tuotolla tuotettava tuki voi olla esimerkiksi vertaistukea vanhemmalle, perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille. Erityisesti kaivataan lisää matalan kynnyksen apua vanhemmuuden arkeen. Monista arjen haasteista selviää, jos on toimivia verkostoja, ystävien ja läheisten tukea. Yhteisvastuuvaroilla halutaan luoda paikkoja, joissa lasten ja perheiden keskinäinen tuki vahvistuu.60 prosenttia Yhteisvastuun tuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on elintärkeää esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä, joissa vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen.

www.yhteisvastuu.fi
www.facebook.com/yhteisvastuu