Seurakunnan toiminta koronapandemian aikana

Varpaisjärven seurakunnan jumalanpalveluksissa ja toiminnassa on monia poikkeusjärjestelyjä koronatilanteen vuoksi. Toiminnassamme huomioidaan valtioneuvoston ja evankelis-luterilaisen kirkon piispojen ohjeet. Seurakunta toimii myös koronapandemian aikana. 

Sosiaalisen median kanavat

Tule seuraamaan sosiaalisen median kanaviamme. Julkaisemme siellä muun muassa pieniä hartauksia sekä musiikkituokioita.

Jumalanpalvelvelukset

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla läsnä yli 50 osallistujaa 1.6.2020 alkaen, sen mukaan kuin kirkkotila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälin. Varpaisjärven kirkkoon mahtuu 70 henkilöä koronapandemian aikana.

Jumalanpalvelukset verkossa

Jumalanpalveluksia pääset seuraamaan myös Varpaisjärven seurakunnan Youtube -kanavalla. Seurakunta tuottaa YouTubeen myös muuta sisältöä. Varpaisjärven seurakunnan YouTube -kanava.

Kirkolliset toimitukset

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla läsnä yli 50 osallistujaa 1.6.2020 alkaen, sen mukaan kuin tila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälin.

Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Viranomaisten tulkinnan mukaan kirkollista toimitusta seuraava juhla on yksityistilaisuus ja sen osallistujamäärä on enintään 50 henkeä.

Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on auttaa niitä, joiden hätä on suurin tai joita ei muulla tavoin auteta. Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai taloudellista apua. vs. diakoni Minna Toivanen (31.12.2020 saakka), puh. 040 827 2940, minna.toivanen@evl.fi

  • Ruokalahjakortti perheille. Koronavirustilanteen johdosta seurakunta on saanut lahjoituksia,  jotka on tarkoitettu sellaisten perheiden auttamiseen, joiden toimeentulo on koronavirustilanteen ja poikkeusolojen vuoksi vaikeutunut. Tuki on ruokalahjakortien muodossa. Niitä myönnetään diakoniatyöntekijän harkinnan mukaan. Tiedustelut: Minna Toivanen puh. 040-8272940 tai minna.toivanen@evl.fi 
  • Apurinkinki Varpaisjärvi. Apurinki Varpaisjärvi on vapaaehtoisryhmä. Apurinkiläiset voivat käydä puolestasi asioimassa kaupassa tai apteekissa, jos kuulut koronan riskiryhmään. Toiminta on maksutonta. Apuringin numero: 046-6155067. Lisätietoja Apurinki Varpaisjärven Facebook sivuilta. 

Rippileirit ja kesäleirit

Huoltajien sähköpostiin on lähetetty Riparikysely koskien ensi kesän leiriä ja siihen osallistumista. Pyydämme jokaista perhettä pohtimaan nuoren osallistumista rippileirille ja ilmoittamaan siitä Meijulle 044 733 5266 / meiju.saastamoinen@ev.fi

Nuorisotyö

Koronapandemian aikana nuorisotyö toimii aktiivisesti Lapinlahden ja Varpaisjärven seurakuntien Instagram-kanavalla "nuorisrk_lava". Liity seuraajaksi ja osallistu viikko-ohjelmiin, kuten viikkoskabaan, livelähetyksiin, päivän vinkkivitoseen ja iltahuokasuun sekä moniin muihin juttuihin! Seurakuntien nuorisotyönohjaajat päivystävät joka viikko myös kunnan Discordissa -nuorten digitaalisessa kohtaamispaikassa. Tule juttelemaan!

Lapsille ja lapsiperheille

Toiminta on kesän ajan tauolla. Syksyllä alkaviin päiväkerhoihin voi ilmoittautua. Ilmoittautua voit verkkolomakkeella täällä.

Kesän 2020 tapahtumat

Katso kesän kaikki tapahtumat tapahtuma-kalenterista

Kesän 2020 musiikkitapahtumat

Seeli Toivion sellokonsertti to 16.7. kello 18.00 Vapaa pääsy, käsiohjelman hinta tarkentuu myöhemmin. Tervetuloa hiljentymään sellomusiikin äärelle kauniiseen kivikirkkoomme!

Palvelutoimisto ja aluerekisterikeskus sekä hautauspalvelut

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.  Lisätietoa ja verkkopalvelut löydät seurakunnan verkkosivuilta Info ja asiointi –osiosta sekä osoitteesta ylasavonseurakunnat.fi/info ja asiointi