Seurakunnan toiminta koronapandemian aikana

(Päivitetty 27.10.2020)

Varpaisjärven seurakunnan jumalanpalveluksissa ja toiminnassa on monia poikkeusjärjestelyjä koronatilanteen vuoksi. Toiminnassamme huomioidaan THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin)

Sosiaalisen median kanavat

Tule seuraamaan sosiaalisen median kanaviamme. Julkaisemme siellä muun muassa pieniä hartauksia sekä musiikkituokioita.

Jumalanpalvelvelukset

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa osallistujamäärä on rajattu sen mukaan, miten tila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälit. Kirkoissa osa penkkiriveistä on poissa käytöstä turvavälien mahdollistamiseksi. Varpaisjärven kirkkoon mahtuu 70 henkilöä turvaväleistä huolehtien.

Jumalanpalvelukset verkossa

Jumalanpalveluksia pääset seuraamaan myös Varpaisjärven seurakunnan Youtube -kanavalla. Seurakunta tuottaa YouTubeen myös muuta sisältöä. Varpaisjärven seurakunnan YouTube -kanava.

Iisalmen seurakunta ei striimaa kaikkia jumalanpalveluksia. Loppu vuoden aikana jumalanpalveluksia striimataan eri Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnista. Voit katsoa aikataulun täältä (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivuille)

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisissa toimituksissa osallistujamäärä on rajattu sen mukaan, miten tila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälit.

Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Aluehallintovirastot suosittelevat, että tilaisuuksissa noudatetaan THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin)

Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on auttaa niitä, joiden hätä on suurin tai joita ei muulla tavoin auteta. Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai taloudellista apua. vs. diakoni Minna Toivanen (31.12.2020 saakka), puh. 040 827 2940, minna.toivanen@evl.fi

• Ruokalahjakortti perheille. Koronavirustilanteen johdosta seurakunta on saanut lahjoituksia,  jotka on tarkoitettu sellaisten perheiden auttamiseen, joiden toimeentulo on koronavirustilanteen ja poikkeusolojen vuoksi vaikeutunut. Tuki on ruokalahjakortien muodossa. Niitä myönnetään diakoniatyöntekijän harkinnan mukaan. Tiedustelut: Minna Toivanen puh. 040-8272940 tai minna.toivanen@evl.fi
  • Apurinkinki Varpaisjärvi. Apurinki Varpaisjärvi on vapaaehtoisryhmä. Apurinkiläiset voivat käydä puolestasi asioimassa kaupassa tai apteekissa, jos kuulut koronan riskiryhmään. Toiminta on maksutonta. Apuringin numero: 046-6155067. Lisätietoja Apurinki Varpaisjärven Facebook sivuilta.

Rippileirit ja kesäleirit

Huoltajien sähköpostiin on lähetetty Riparikysely koskien ensi kesän leiriä ja siihen osallistumista. Pyydämme jokaista perhettä pohtimaan nuoren osallistumista rippileirille ja ilmoittamaan siitä Meijulle 044 733 5266 / meiju.saastamoinen@ev.fi

Nuorisotyö

Koronapandemian aikana nuorisotyö toimii aktiivisesti Lapinlahden ja Varpaisjärven seurakuntien Instagram-kanavalla "nuorisrk_lava". Liity seuraajaksi ja osallistu viikko-ohjelmiin, kuten viikkoskabaan, livelähetyksiin, päivän vinkkivitoseen ja iltahuokasuun sekä moniin muihin juttuihin! Seurakuntien nuorisotyönohjaajat päivystävät joka viikko myös kunnan Discordissa -nuorten digitaalisessa kohtaamispaikassa. Tule juttelemaan!

Lapsille ja lapsiperheille

Toiminta on kesän ajan tauolla. Syksyllä alkaviin päiväkerhoihin voi ilmoittautua. Ilmoittautua voit verkkolomakkeella täällä.

Kesän 2020 tapahtumat

Katso kesän kaikki tapahtumat tapahtuma-kalenterista

Palvelutoimisto ja aluerekisterikeskus sekä hautauspalvelut

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.  Lisätietoa ja verkkopalvelut löydät Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivustolta osoitteessa ylasavonseurakunnat.fi/info ja asiointi.