Isoskoulutus + kerhonohjaajakoulutus eli ISKO

Ajankohtaista:

Ensi kesän leirien isosvalinnat on tehty. Kiitos kaikille hakijoille! ISOSHAUN TULOKSET 2019 VARPAISJÄRVI. KLIKKAA!

ISKO-projektipäiväkirjoja pyydetään palauttamaan Meijulle mahdollisimman pian. ISKO-projektien erillinen todistus toimitetaan postitse kesän- ja syksyn mittaan.

Tulevat tapahtumat:

Vanhojen isosten leiri 11.-12.5.2019 PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!

ISKO-kouluttautuvan materiaalit

Tästä löydät tärkeitä linkkejä liittyen vuoden 2018-2019 ISKO-koulutukseen. Tulevien tapahtumien info-, retki- ja leirikirjeet julkaistaan tässä noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa:

 

ISKO1-LEIRIKIRJE. KLIKKAA!

ISKO-KOULUTUKSEN AIKATAULU 2018-2019. KLIKKAA!

ISKO-KOULUTUKSEN OSALLISTUJAKORTTI. KLIKKAA!

PROJEKTITARJONTA. KLIKKAA!

PROJEKTIPÄIVÄKIRJA. KLIKKAA!

ISOSEN ESSEE-OHJEISTUS. KLIKKAA!

ISKO2- LEIRIKIRJE. KLIKKAA!

ISKO-koulutuksen korvaustehtävät

Oletko ollut poissa yhteisistä kokoontumisista tai leiriltä? Täältä löydät korvaustehtävät. Tulosta ja palauta ohjeen mukaan.

VÄÄRNIN ALOITUSPÄIVÄ 29.8.2018 korvaustehtävä. KLIKKAA!

ISKO 1 LEIRI korvaustehtävä. KLIKKAA!

METALLISTA JOULUA -KONSERTTI 14.12.2018 korvaustehtävä. KLIKKAA!

Vanhan isosen materiaalit

Tästä löydät vanhan isosen osallistujakortit sekä tapahtumien retki- ja leirikirjeet. Materiaalit julkaistaan viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Alle 18v vanha isonen: tulosta osallistujakortti itsellesi reissuun tai leirille! Ilmoita osallistumisestasi Meijulle!

 

 

Lisätietoa:

Nuorisotyönohjaaja Meiju Saastamoinen

(50% Varpaisjärvi, 50% Lapinlahti) 

puh. 044 733 5266, meiju.saastamoinen@evl.fi

Minustako isonen tai kerhonohjaaja?

 

Mikä ihmeen ISKO-koulutus?

Varpaisjärven seurakunnassa järjestetään joka vuosi ISKO-koulutus yhteistyössä Lapinlahden seurakunnan kanssa. ISKO- koulutus tarkoittaa yhdistettyä isos- ja kerhonohjaajakoulutusta. Koulutuksen laajuus on yhteensä noin 80 tuntia. Se koostuu isosleireistä (syksyllä ja keväällä), isoskoulutuspäivistä sekä vapaavalintaisesta tehtävästä seurakunnan piiristä. Koulutus alkaa joka syksy. Infokirjeet lähetetään postitse niille, jotka ovat rippileirillä laittaneet yhteystietonsa isoskoulutuksesta kiinnostuneitten listaan. Jos et ole saanut kirjettä, mutta haluat mukaan koulutukseen, niin ota yhteyttä Meijuun!

 

Mikäli haluat mukaan ISKO-koulutukseen, on sinun palautettava huoltajan allekirjoituksella varustettu osallistujakortti ensimmäisten kokoontumisten yhteydessä. Osallistujakortti on tulostettavissa kotisivuilta. Muistathan, että mikäli osallistujakorttiin tulee muutoksia koulutuksen aikana, tulee huoltajan ilmoittaa niistä Meijulle!

 

Kuinka leirille isoseksi?

Vuonna 2019 Varpaisjärvelle on tulossa yksi rippileiri sekä mahdollisesti yksi kesäleiri varhaisnuorille. Pyrimme siihen, että kaikki isoskoulutuksen käyneet (halukkaat) nuoret pääsisivät isoseksi leireille. Joskus harvoin voi käydä niin, että isoseksi haluavia on enemmän kuin tarve vaatii. Tällöin osa isosista voi päästä leirille seuraavana kesänä. Tässä tapauksessa aktiivisuus on mittari, jonka mukaan valinnat tehdään!

 

Miksi isoseksi?

Koulutuksen käytyäsi saat isos- ja kerhonohjaajatodistuksen. Todistuksesta voi olla tulevaisuudessa sinulle hyötyä opiskeluissa, työpaikassa, harrastuksissa ja jopa armeijassa. Lisäksi sinulla on koulutuksen jälkeen mahdollisuus ohjata seurakunnassa harrastekerhoa alakouluikäisille. Kerhonohjaaminen on mukava harrastus, josta maksetaan myös pientä palkkiota!

Isoskoulutuksessa saat paljon uusia kavereita ja saat rohkeutta toimia erilaisten ihmisten kanssa. Opit myös tuntemaan paremmin Jumalaa sekä syventämään suhdettasi luterilaiseen seurakuntaan. Isoskoulutuksessa opit monenlaisia elämässä tärkeitä vuorovaikustaitoja sekä opit paljon uutta omasta itsestäsi. Isoskoulutuksessa saa ja kuluu olla hauskaa!

 

Mihin kaikkeen pitää osallistua?

Jos haluat saada isos-/kerhonohjaajatodistuksen (sekä päästä leirille isoseksi), sinulta edellytetään osallistumista tiettyihin toimintoihin. Syksyn 2018 isoskoulutusohjelma LÖYTYY TÄSTÄ KLIKKAAMALLA!

 

Tervetuloa mukaan isosten ja kerhonohjaajien iloiseen joukkoon! Tule sellaisena kuin olet!

 

HUOM! Isoskoulutuksen leirikirjeet julkaistaan sähköisesti näillä nettisivuilla noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Linkki näihin infokirjeisiin julkaistaan myös isosten omassa Whatsapp-ryhmässä!