Laskiaissunnuntai (Esto mihi)

Jumalan rakkauden uhritie

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika.

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa.

Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko

3. sunnuntai loppiaisesta

Perhemessu

Kynttilänpäivän perhemessu ja Yhteisvastuukeräyksen 2020 avaus. Kirkon jälkeen ruokailu ja kahvit seurakuntatalolla, vapaaehtoinen maksu. Tuotto Yhteisvastuukeräykselle. Tämän vuoden YV-keräyksen aiheena on perheet Suomessa ja ulkomailla.

3. sunnuntai ennen paastonaikaa (Septuagesima)