su 29.3. kello 10.00 - su 29.3. kello 10.45
Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko

Jumalanpalveluksia ei pidetä julkisina tilaisuuksina. Voit osallistua yhteiseen hetkeen pyhän äärellä seuraamalla jumalanpalvelusta Varpaisjärven seurakunnan youtube-kanavan kautta. Kirkko on avoinna sunnuntaina klo 11-13 yksityistä hiljentymistä ja rukousta varten. Tuolloin mahdolisuus keskustella ja viettää yksityistä ehtoollista papin kanssa kirkossa.

Voit seurata jumalanpalvelusta Varpaisjärven kirkosta tästä linkistä.

Kärsimyksen sunnuntai

5.paastonajan sunnuntai

Nimitys judica (= hanki minulle oikeutta) on päivän antifonin alusta (Ps. 43: 1).

Tästä sunnuntaista alkaa hiljaisen viikon loppuun ulottuva ns. syvä paastonaika. Siksi päivää on sanottu kärsimyksen sunnuntaiksi (dominica passionis). Jeesuksen aikalaiset eivät ymmärtäneet hänen olemustaan ja tehtäväänsä, mutta ”kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät”, oli tuleva kivi, jolle Jumalan seurakunta rakentuu. Jeesus on uuden liiton välittäjä. Hän on kuollut kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.