su 19.4. kello 10.00 - su 19.4. kello 10.45
Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko (Kirkkoon mahtuu yhteensä 70 henkilöä koronapandemian aikana)

Jumalanpalveluksia ei pidetä julkisina tilaisuuksina. Voit osallistua yhteiseen hetkeen pyhän äärellä seuraamalla jumalanpalvelusta Varpaisjärven seurakunnan youtube-kanavan kautta. Kirkko on avoinna sunnuntaina klo 11-13 yksityistä hiljentymistä ja rukousta varten. Tuolloin mahdolisuus keskustella ja viettää yksityistä ehtoollista papin kanssa kirkossa.

Voit seurata jumalanpalvelusta Varpaisjärven kirkosta tästä linkistä.

Lisäksi voit kuunnella jumalanpalveluksen Radio Sandelsin taajuuksilta tai nettiradiosta Iisalmen Kustaa Aadolfin kirkosta täältä: http://www.radiosandels.fi/nettiradio/

1.sunnuntai pääsiäisestä (Quasimodogeniti)

Ylösnousseen todistajia

Päivän latinalainen nimi quasi modo geniti (= niin kuin vastasyntyneet) on päivän antifonin (1. Piet. 2: 2) alkusanoista ja viittaa pääsiäisenä kastettuihin. Kun pääsiäisen jälkeisen viikon vietto ajan mittaan rajoittui pääsiäisen jälkeiseen sunnuntaihin, myös kasteeseen liittyvä velvoitus elää ”uutena ihmisenä” tuli jumalanpalveluksessa esille erityisesti silloin.

Kasteen ja tämän sunnuntain yhteys ilmenee myös päivän toisessa latinalaisessa nimessä dominica in albis (= valkoisten vaatteiden sunnuntai, alkuaan pitempi muoto dominica in albis depositis (= pois riisuttujen valkoisten vaatteiden sunnuntai). Kannettuaan koko ”valkoisen viikon” kasteessa saamaansa valkoista vaatetta kastetut pukeutuivat nyt jälleen tavalliseen arkiasuun. Heidän tehtävänsä oli tästä lähtien todistaa jokapäiväisessä elämässään ylösnousseesta Vapahtajasta ja hänessä täyttyneestä Jumalan lupauksesta. Tämä lupaus pysyy lujana silloinkin, kun ihminen heikkoudessaan epäilee sitä.

Päivän raamatuntekstit kertovat siitä, että ylösnoussut Jeesus ilmestyi epäileville opetuslapsilleen ja vakuutti heidät ylösnousemuksestaan. Ilo valtasi opetuslapset, kun he kohtasivat Jeesuksen elävänä.

Kolehti: (Kirkon ulkosuomalaistyöhön, Kirkkohallituksen kautta)

Halutessasi voit tehdä lahjoituksen Suomen Lähetysseuran nimikkolähettien työn tukemiseen Suomen Lähetysseuran kautta.

Lahjoitustavat:

Seurakuntanne oma MobilePay-numero on  84743

VARPAISJÄRVEN SEURAKUNTA

Viitenumero 4074 7190 0222 2565

tai viestikenttään Varpaisjärvi sop.
Lähetysseuran tilinumero on FI38 8000 1400 1611 30.

Suomen Lähetysseuran keräysluvat: Manner-Suomi RA/2020/3, voimassa 3.1.2020–31.12.2020, myönnetty 3.1.2020, Poliisihallitus. Ahvenanmaa ÅLR 2019/6111, voimassa 2020, myönnetty 13.8.2019 Ahvenanmaan maakuntahallitus.