su 17.5. kello 10.00 - 10.45
Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko (Kirkossa turvavälit huomioiva laskennallinen osallistujamäärä 70 henkilöä)

Jumalanpalveluksia ei pidetä julkisina tilaisuuksina. Voit osallistua yhteiseen hetkeen pyhän äärellä seuraamalla jumalanpalvelusta Varpaisjärven seurakunnan youtube-kanavan kautta. Kirkko on avoinna sunnuntaina klo 11-13 yksityistä hiljentymistä ja rukousta varten. Tuolloin mahdolisuus keskustella ja viettää yksityistä ehtoollista papin kanssa kirkossa.

Voit seurata jumalanpalvelusta Varpaisjärven kirkosta tästä linkistä.

5.sunnuntai pääsiäisestä (Rukoussunnuntai, Rogate)

Sydämen puhetta Jumalan kanssa

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana.

Kolehti:

Kristillisen spiritualiteetin vaalimiseen muun muassa kouluttamalla retriittiohjaajia ja tukemalla hengellistä ohjausta yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja kirkollisten kouluttajien kanssa Hiljaisuuden Ystävät ry:n kautta.

Hiljaisuuden Ystävät ry.

Keräystili: FI25 5780 3861 9029 70,

OKOYFIHH
RAHANKERÄYSLUPA: RA/2020/426

Kerätyt varat käytetään Kristillisen spirituaaliteetin vaalimiseen muun muassa kouluttamalla retriittiohjaajia ja tukemalla hengellistä ohjausta yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja kirkollisten kouluttajien kanssa Hiljaisuuden Ystävät ry:n kautta.

Keräyksen tuotolla katetaan kristillisen spirituaaliteetin vaalimisesta aiheutuvia kuluja (mm. henkilöstö-, majoitus- ja viestintäkustannuksia).

Lupa on voimassa 4.5.2020 alkaen toistaiseksi. Luvan on myöntänyt Poliisihallitus 16.4.2020. Yhdistyksemme ottaa kiitollisena vastaan myös ylimääräisiä avustuksia ja kolehteja menetettyä kolehtia korvaamaan.