su 12.7. klo 10.00 – 11.30

Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko (Kirkossa on käytössä 1/3 osa paikoista, 230 henkilöä)

Voit osallistua yhteiseen hetkeen myös seuraamalla jumalanpalvelusta Varpaisjärven seurakunnan youtube-kanavan kautta.

Voit seurata jumalanpalvelusta Varpaisjärven kirkosta tästä linkistä.

Apostolien päivä

Herran palveluksessa

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.