su 16.8. kello 10.00 - su 16.8. kello 11.30
Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko (Kirkkoon mahtuu yhteensä 70 henkilöä koronapandemian aikana)

Etsikkoaikoja Tätä messua ei striimata! Oman seurakunnan messu striimataan YouTubeen seuraavan kerran 30.8.

Tämä sunnuntai on lähellä juutalaisen perimätiedon mukaista Jerusalemin temppelin hävityspäivää (av-kuun 9. päivä). Tähän tapahtumaan viittaa päivän perinteinen evankeliumi.

Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin, ihmisviisauteen ja omaan erikoisasemaan luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan. Etsikkoaikaan pätee sana: ”Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne” (Hepr. 3:15).