Mikkelinpäivän juhlaperhemessu

su 4.10. kello 10.00 - 11.30
Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko (Kirkossa turvavälit huomioiva laskennallinen osallistujamäärä 70 henkilöä)

Mikkelinpäivänä juhlistetaan myös 110 vuotiasta seurakuntaa. Juhlaa vietetään kello 10.00 alkavassa perhemessussa. Messun yhteydessä siunataan tehtäviinsä Varpaisjärven seurakunnan uusi suntio Virpi Voutilainen. Juhlallisuudet päättää kakkukahvit. Mikkelinpäivä on antanut Varpaisjärven kirkolle erityisen merkityksen. Pyhän Mikaelin kirkko on saanut nimensä arkkienkeli Mikaelin mukaan ja vihitty mikkelinpäivänä 2.10.1904.

Voit seurata jumalanpalvelusta Varpaisjärven kirkosta tästä linkistä.

Mikkelinpäivä (enkelien sunnuntai)

400-luvulta lähtien on syyskuun 29. päivä omistettu ylienkeli Mikaelille. Taistelu, jonka hän kävi pimeyden valtoja vastaan, liittyy pääsiäiseen. Kristus on saavuttanut ratkaisevan voiton pahan valloista, mutta taistelu jatkuu edelleen maailmassa. Myöhemmin mikkelinpäivästä on tullut kaikkien enkelien päivä, jolloin tutkistellaan heidän merkitystään ja tehtäviään. Jumalan sanansaattajina enkelit suojelevat ja opastavat ihmistä ja muistuttavat häntä Jumalan tahdon mukaisesta elämästä.

Mikkelinpäivää vietetään 29.9. tai, jos se on arkipäivä, seuraavana sunnuntaina.