Valvomisen sunnuntai

Valvokaa!

Valvomisen sunnuntai on kirkkovuoden viimeistä edellinen sunnuntai. Tämän sunnuntain sanoma korostaa hengellistä valvomista ja Kristuksen paluun odotusta. Väsymisen ja välinpitämättömyyden vaara on suuri. Ihminen kotiutuu helposti tähän maailmaan ja unohtaa, ettei hän elä täällä pysyvästi. Kristityn tulisi olla joka hetki valmis lähtemään tästä elämästä. Valvominen ei kuitenkaan ole voimia kuluttavaa jännitystä vaan turvallista luottamusta siihen, että Jumala vie meissä aloittamansa hyvän työn päätökseen. Jumalan lupauksen mukaisesti kristityt odottavat ”uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee” (2. Piet. 3: 13).

Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko

3. sunnuntai loppiaisesta

Perhemessu

Kynttilänpäivän perhemessu ja Yhteisvastuukeräyksen 2020 avaus. Kirkon jälkeen ruokailu ja kahvit seurakuntatalolla, vapaaehtoinen maksu. Tuotto Yhteisvastuukeräykselle. Tämän vuoden YV-keräyksen aiheena on perheet Suomessa ja ulkomailla.

3. sunnuntai ennen paastonaikaa (Septuagesima)