Tuomiosunnuntai (Kristuksen kuninkuuden sunnuntai)

Kristus, kaikkeuden Herra

Päivän evankeliumitekstin mukaan Kristus tulee aikojen lopulla "kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa ja istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle" (Matt. 25: 31). Näin kirkkovuoden viimeinen sunnuntai liittyy samalla seuraavaan sunnuntaihin, adventtiin. Kirkkovuoden alussa ja lopussa - tai lopussa ja alussa - kuuluu sama viesti: Jumala lähestyy meitä Kristuksessa ja asettaa meidät kasvojensa eteen. Ihminen on vastuussa teoistaan ja tekemättä jättämisistään. Viimeisessä tuomiossa Jumalan vanhurskaus toteutuu lopullisesti.

Perhemessu

Kynttilänpäivän perhemessu ja Yhteisvastuukeräyksen 2020 avaus. Kirkon jälkeen ruokailu ja kahvit seurakuntatalolla, vapaaehtoinen maksu. Tuotto Yhteisvastuukeräykselle. Tämän vuoden YV-keräyksen aiheena on perheet Suomessa ja ulkomailla.

3. sunnuntai ennen paastonaikaa (Septuagesima)

2. sunnuntai ennen paastonaikaa (Sexagesima)