1. adventtisunnuntai

Kuninkaasi tulee nöyränä

Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta.

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen.

Perhemessu

Kynttilänpäivän perhemessu ja Yhteisvastuukeräyksen 2020 avaus. Kirkon jälkeen ruokailu ja kahvit seurakuntatalolla, vapaaehtoinen maksu. Tuotto Yhteisvastuukeräykselle. Tämän vuoden YV-keräyksen aiheena on perheet Suomessa ja ulkomailla.

3. sunnuntai ennen paastonaikaa (Septuagesima)

2. sunnuntai ennen paastonaikaa (Sexagesima)