Palmusunnuntain perhekirkko VAIN STRIIMAUS!

su 28.3. kello 10.00 - 11.00
Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko

Palmusunnuntai Perhekirkkoa vietetään tällä kertaa ilman läsnäolevaa seurakuntaa, lukuun ottamatta jumalanpalveluksen musiikin toteutuksessa mukana olevaa lasten musiikkiryhmää ja henkilökuntaa.

Kunnian kuninkaan alennustie

Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin.

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.

Voit seurata messua YouTube-kanavan kautta täältä (linkki Varpaisjärven seurakunnan YouTube-kanavalle)

Palvelutehtävissä: v.s.kirkkoherra Helena Nykänen, kanttori Anna-Kaisa Tolvanen, lastenohjaaja Senja Stedt ja suntio Virpi Voutilainen, musiikissa avustaa lasten musiikkiryhmän musapajalaiset

Tavoitettavissa yleensä ke-su.