3. adventtisunnuntain joululaulukirkko

su 17.12. klo 10.00 – 11.30
Päivän tunnuskuva: Anniina Mikama

Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko

3. adventtisunnuntai. Messu. Liturgia ja saarna Matias Koponen, kanttorina Anna-Kaisa Tolvanen. Virsien tilalla lauletaan kauneimpia joululauluja pelimannien säestyksellä.

Tehkää tie Kuninkaalle

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen. Tämä on pääasia jouluun valmistautumisessa – joulupaastossa.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen ”hengelliseen tulemiseensa” viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis.

vt. kirkkoherra
73200  Varpaisjärvi

Viikkovapaat yleensä ma-ti. Tehtävässä 8.9.2024 saakka.