Vapaaehtoistyö

Varpaisjärvellä on monenlaista vapaaehtoistoimintaa. Voit olla mukana vuosittaisessa Yhteisvastuussa, toimia jumalanpalvelusten avustajana, tulla talkoolaiseksi lähetystapahtumiin, olla mukana etsivässä nuorisotyössä, ryhtyä päiväkerhomummoksi tai -ukiksi, toimia vanhan tukiystävänä tai äänilehden lukijana. Tältä sivuilta voit lukea lisää. Ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä työntekijöihimme. Yhteystiedot löytyvät tämän sivun alalaidasta.

Sinustako avustaja jumalanpalvelukseen?

Joka sunnuntai vietetään kirkossamme jumalanpalvelusta. Kuka tahansa seurakuntalainen voi osallistua jumalanpalveluksen suunnitteluun ja toteuttamiseen yhdessä papin, kanttorin ja suntion kanssa.

Seurakuntalainen voi toimia mm. tekstinlukijana, esirukoilijana tai kolehdinkerääjänä. Soittotaitoiset ja laulunharrastajat voivat avustaa kanttoria. Suntiolla on paljon tehtäviä, joissa hän tarvitsee apulaisia.

Kirkkoherra voi antaa luvan ehtoollisen jaossa avustamiseen tai jopa saarnaluvan omassa seurakunnassa. Nämä tehtävät vaativat vapaaehtoiselta hieman kouluttautumista. Kirkkoherra antaa mielellään lisätietoja.

Oletko kiinnostunut jumalanpalvelusten vapaaehtoistehtävistä?

Ota yhteyttä:

kirkkoherra Timo Vainikainen 050 3311441

kanttori Anna-Kaisa Tolvanen, puh: 040 7746837, anna-kaisa.tolvanen(at)evl.fi

Äänilehden lukijat Varpaisjärvellä

Äänilehden lukijat lukevat Matti ja Liisa-paikallislehteä näkövammaisille. Tätä toimintaa tehdään yhdessä Lapinlahden seurakunnan kanssa. Äänilehden lukijoista Varpaisjärvellä on huutava pula. Sinä voisit olla meidän apunamme. Työ ei ole vaikeaa, ja siihen annetaan tukea ja opastusta. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja diakoni 040 827 2940

Ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä työntekijöihimme

kirkkoherra Timo Vainikainen p. 050 331 1441 (jumalanpalveluselämä, lähetystyö)

kanttori Anna-Kaisa Tolvanen, p. 040 774 6837 (jumalanpalveluselämä, musiikki)