Uutiset

Uutislistaukseen

Jumalapalveluselämän kehittämiseen pääsee osallistumaan Varpaisjärvellä

Varpaisjärven seurakunta kutsuu kaikkia mukaan kehittämään seurakunnan jumalanpalveluselämää Varpaisjärven kirkkoon 4.9.2022 klo 13.00.  

Matias Koponen pitää auki Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkon ovea.

Varpaisjärven seurakunnan vt.kirkkoherra Matias Koponen toivottaa kaikki tervetulleiksi kehittämään seurakunnan jumalanpalveluselämää.

Jumalanpalvelus on kirkon tunnusmerkki ja seurakunnan elämän sydän. Seurakuntalaisilla on mahdollisuus tulla suunnittelemaan ja ideoimaan omassa kotikirkossa vietettäviä jumalanpalveluksia. Mukaan toivotaan kaikenikäisiä ihmisiä. Niin lasten, nuorten, aikuisten kuin varttuneempien seurakuntalaisten näkemykset ovat tärkeitä. 

-  Nyt pääset tuomaan omat lahjasi ja vahvuutesi mukaan paikallisen jumalanpalveluselämän rikastuttamiseen. Osallistuminen ei vaadi erityisosaamista, vaan olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet, kannustaa Varpaisjärven seurakunnan vt.kirkkoherra Matias Koponen.

Ideointi ja suunnittelu tapahtuu työpajatyöskentelyn keinoin. 

- Työpajoissa on erilaisia jumalanpalvelukseen liittyviä aiheita, joita käsitellään. Työpajoilta toiselle kulkiessa pääsee osallistumaan ideointiin monipuolisesti, Koponen kertoo. 

Seurakunnassa voidaan järjestää perinteisten sanajumalanpalvelusten ja messujen ohella myös erilaisia teemamessuja, kuten kansanmusiikkimessuja, tuomasmessuja tai vaikka partiomessuja.  Seurakuntalaisilla on mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksen toteuttamiseen myös käytännössä esimerkiksi tekstien lukemiseen, kolehdin keräämiseen ja kirkkokahvien keittämiseen. Mitä uutta näiden lisäksi voisi olla? Tule mukaan ideoimaan. 

Lisätietoja: Varpaisjärven seurakunta, vt.kirkkoherra Matias Koponen, 050 331 1441, matias.koponen@evl.fi 

2022-08-26 15:35:34.0