Uutislistaukseen

Pertti Laajalahti toivoo äänestysinnokkuutta seurakuntavaaleissa

Pertti Laajalahti on ollut Iisalmen seurakunnan ja Ylä-Savon seurakuntayhtymän luottamushenkilönä kaikkiaan 6 vaalikautta eli 24 vuotta. Laajalahden mukaan on nyt tullut aika luopua seurakunnan luottamustehtävistä ja antaa tilaa uusille luottamushenkilöille sekä ottaa itselleen lisää omaa aikaa. 

Pertti Laajalahti.jpg

Pitkään luottamushenkilöuraan sisältyy monenlaisia päätöksiä. 

-Kauas kantoisimpana ja yhtenä merkittävimmistä päätöksenä pidän Iisalmen seurakunnan liittymistä Ylä-Savon seurakuntayhtymään. Oli tärkeää saada leveämmät hartiat hoitamaan esimerkiksi talous- ja kiinteistöasioita, Laajalahti pohtii. 

Laajalahden mukaan myös tulevia luottamushenkilöltä niin seurakuntaneuvoistoissa kuin yhteisessä kirkkovaltuustossa tulee puhuttamaan muun muassa talous.  

-Yhtymän toiminnan varmistaminen eli riittävät varat toimintaan ja kiinteistöstrategian toteuttaminen ovat merkittäviä asioita tulevaisuuden päätöksenteossa, Laajalahti pohtii. 

Pitkään luottamushenkilönä niin Iisalmen seurakunnan seurakuntaneuvostossa kuin Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa toiminut Pertti Laajalahti kannustaa äänestämään seurakuntavaaleissa.  

-Mielestäni äänestäminen on oikeus ja äänestämällä olet vaikuttamassa itselle tärkeistä seurakunnan asioista, Laajalahti toteaa. 

Luottamushenkilöt kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa ja päättävät muun muassa siitä, ketä valitaan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja järjestetään ja miten rahat jaetaan. 

-Olenkin sanonut, että äänestämällä voi sanoa mielipiteensä myös päätöksistä, Laajalahti mainitsee. 

Ennakkoäänestys on nyt käynnissä  

Ennakkoäänestys seurakuntavaaleissa on käynnissä lauantaihin 12.11.2022 saakka ja varsinainen vaalipäivä on 20.11.2022.Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää. 

Äänestyspaikat, ehdokkaat ja muun muassa vaalikone löytyvät Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivuilta osoitteesta ylasavonseurakunnat.fi/vaalit 

9.11.2022 13.22