Uutislistaukseen

Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin palvelut muuttuvat vuodenvaihteessa

Jäsenrekisteriin liittyvät palvelut siirtyvät Kuopion aluekeskusrekisteriin 1.1.2023

Virkatodistukset, avioliiton esteidentutkinta ja sukuselvitykset, sekä muut jäsenrekisteripalvelut siirtyvät Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteristä 1.1.2023 Kuopion aluekeskusrekisteriin. Iisalmessa Palvelutoimistossa ja Hautauspalveluiden toimistossa voi jatkossakin hoitaa perhejuhliin liittyvät varaukset ja järjestelyt. Vain jäsenrekisteripalvelut siirtyvät Kuopioon.  

Ylä-Savon aluekeskusrekisteriin kuuluvien seurakuntien jäsenrekisteripalvelut ovat saatavilla Kuopion aluekeskusrekisteristä 1.1.2023 alkaen puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä, sekä asioimalla Kuopion toimistolla.  

Muutos koskee Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisteriin kuuluvia seurakuntia, joihin kuuluvat nykyisellään Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Nilakan, Rautavaaran, Sonkajärven, Varpaisjärven ja Vieremän seurakunnat. 

”Suurin osa asiakkaista käyttää nykyisin verkkopalveluita tai asiat hoidetaan puhelimitse ja sähköpostilla. Toimiston sijainnilla ei ole enää samaa merkitystä asiakkaille kuin aiemmin. Palvelutoimistossa ja seurakunnissa opastetaan kyllä jatkossakin rekisteripalveluihin liittyvässä asioinnissa ja autetaan heitä, joille verkkopalvelujen käyttö ei ole mahdollista”, kertoo hallintojohtaja Katariina Bergbacka Ylä-Savon seurakuntayhtymästä. 

Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin toimiston nimi muuttuu 1.1.2023

Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin nimi muuttuu Palvelutoimistoksi. Siellä otetaan jatkossakin vastaan kasteeseen, rippijuhliin ja häihin liittyviä varauksia. Palvelutoimistosta voi varata papin ja tarvittaessa kanttorin, tehdä mahdolliset tilan varaukset sekä saada tietoa perhejuhliin liittyen. Virkatodistuksia, sukuselvityksiä ja muita rekisteripalveluita toimistosta ei enää vuoden vaihteen jälkeen ole saatavilla. Hautajaisiin liittyvät varaukset ja järjestelyt hoitaa Hautauspalveluiden toimisto. Molemmat toimistot palvelevat Ylä-Savon seurakuntayhtymään kuuluvia Iisalmen, Lapinlahden, Nilakan, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakuntia.  

Rekisteripalveluiden keskittäminen mahdollistaa seurakuntien keskittymisen perustehtävään 

Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän aluekeskusrekisteriin kuuluvat jo kaikki muut Kuopion hiippakunnan seurakunnat. Rekisteripalveluiden valtakunnallisen keskittämisen taustalla on kirkkohallituksen päätös kirkonkirjojenpidon tehtävien ja väestökirjanpitoon liittyvien toimintojen keskittämisestä seurakunnista aluekeskusrekistereihin. Tavoitteena on mahdollistaa seurakuntien keskittyminen perustehtävään. Uudistus mahdollistaa myös virkatodistusten ja sukuselvitysten saamisen yhdestä paikasta sen sijaan, että ne pyydetään jokaisesta aiemman asuinpaikan seurakunnasta erikseen. 

Ylä-Savon seurakuntayhtymän aluekeskusrekisterin lakkauttamisesta ja liittymisestä Kuopion aluekeskusrekisteriin päätti yhteinen kirkkovaltuusto 4.10.2022 kokouksessaan.   Yhteisen kirkkovaltuuston 4.10.2022 kokouksen pöytäkirjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Lisätietoja: Ylä-Savon seurakuntayhtymä, hallintojohtaja Katariina Bergbacka, 044 7335 211, katariina.bergbacka@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja  
Kuopion aluekeskusrekisteri, rekisterijohtaja Mika Pulkkinen, 040-4848235, mika.pulkkinen@evl.fi 

11.11.2022 10.15