Uutiset

Uutislistaukseen

Varpaisjärvellä startataan Yhteisvastuukeräys 5.2. koko perheen tapahtumapäivällä

Varpaisjärvellä Yhteisvastuukeräyksen aloitukseen kuuluu tänä vuonna kirkonmenot, herkullinen lounas ja Hilma-ponin rapsuttelua. Kirkon viereiselle parkkipaikalle kaartaa ponin lisäksi myös poliisi, ambulanssi ja palokunta. Kaikki ovat tervetulleita viettämään iloista sunnuntaita yhdessä ja tekemään hyvää nuorten hyväksi. 

Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko ja Yhteisvastuukeräyksen sydän logo.

Päivän aloittaa kynttilänpäivän sanajumalanpalvelus Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkossa klo 10.00. Jumalanpalveluksen jälkeen klo 11.00-11.45 nautitaan Yhteisvastuulounas seurakuntatalolla. 

-Tarjolla on hernekeittoa, pannaria sekä kahvia ja teetä. Lounas maksaa 2 euroa henkilöltä ja tuotto menee Yhteisvastuukeräykselle, kertoo Varpaisjärven seurakunnan diakoniatyöntekijä Pirjo-Leena Kinanen-Nimmrichter. 

Lounasta on mahdollista ostaa kotiin, jos annoksia jää yli. Lounaan aikana on myynnissä myös arpoja Yhteisvastuun hyväksi. 

Herkullisen lounaan jälkeen voi suunnata ulos ponin rapsutteluun ja tutustumaan hälytysajoneuvoihin ja niiden miehistöön.  Kello 12.00 alkavassa tapahtumassa on nähtävillä ensihoitoyksikkö, poliisipartio sekä palokalustoja ja miehistöä.  

- Yhteisvastuukeräyksen aloituksesta on tulossa hauska päivä varpaisjärveläisille, johon kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan. Samalla voi osallistua varojen keräykseen nuorten auttamiseksi, Kinanen-Nimmrichter kertoo. 

Yhteisvastuukeräys 2023 nostaa esiin nuorten väkivallan 

Tämänvuotinen Yhteisvastuukeräys kerää varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn. Yhteisvastuun keräystuotosta 20 prosenttia jää paikallisten nuorten tukemiseen sekä muuhun oman alueen auttamistyöhön sekä 20 prosenttia tuotoista jää Suomessa nuorten hyväksi tehtävään työhön Aseman Lapset ry:n kautta. Maailman katastrofialueiden ihmisten auttamiseen suunnataan 60 prosenttia tuotosta. Apu menee perille Kirkon Ulkomaanavun työn kautta. 

Lähikeräysten ohella voit antaa lahjasi Varpaisjärven seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen MobilePayllä numeroon 57293 tai tekemällä lahjoituksen nettilahjoitussivulle osoitteessa yhteisvastuu.fi/varpaisjarvi  

Kirkkopalvelujen keräysluvat RA/2020/639 ja ÅLR/2022/9229 

26.1.2023 07.39