Uutiset

Uutislistaukseen

Varpaisjärven seurakunta valittiin vuoden 2023 kaskikuuselaiseksi

Kaskikuusen kansalaisopisto palkitsi Varpaisjärven seurakunnan vuoden 2023 kaskikuuselaiseksi. Palkintoa on myönnetty vuodesta 2021 alkaen kansalaisopiston henkilökunnan valitsemalle opiskelijalle, opettajalle tai yhteistyötaholle. 

MarkoKomulainen_AnnaKaisaTolvanen_MatiasKoponen2.jpg

Kaskikuusen kansalaisopiston rehtori Marko Komulainen (vas.), Varpaisjärven seurakunnan kanttori Anna-Kaisa Tolvanen ja vt. kirkkoherra Matias Koponen.

Palkinto ojennettiin Varpaisjärven seurakunnalle Toukotaika –tapahtuman kansalaisopiston kevätkonsertin yhteydessä Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkossa. 

-Seurakunta on vuosien varrella paljastunut ennakkoluulottomaksi hengen viljan viljelijäksi, kulttuurin moniottelijaksi, ja joka henkii samoja arvoja ja ”kaskikuuselaisuutta”, johon mekin toiminnassamme pyrimme, totesi Kaskikuusen kansalaisopiston rehtori Marko Komulainen konsertin puheessa. 

Varpaisjärven seurakunnan vt. kirkkoherra Matias Koponen yllättyi palkinnosta. 

-Kiitos kansalaisopistolle ja opiston rehtorille Marko Komulaiselle. Tässä samassa hengessä jatketaan jatkossakin. Pidämme tätä tunnustusta merkittävänä asiana ja olemme tästä erittäin kiitollisia, Koponen mainitsee. 

Muistoksi valinnasta vuoden kaskikuuselainen saa keramiikkataiteilija, kansalaisopiston keramiikkakurssien opettaja Jenni Linnoven suunnitteleman ja kierrätysmateriaaleista valmistaman keraamisen Kaskikuusen. Kaskikuusi-sarjan jokainen metsäkuusi on oma uniikki yksilönsä. Kuuset on tehty sekoittaen massaan hiekkaa ja kierrätettyjä raaka-aineita sekä käyttäen ”sivuvirta”-tekniikkaa. Kuusen jalusta kuvaa vaihtelevaa pohjoissavolaista metsämaastoa ja yläsavolaista kasvupohjaa. 

Lisätietoja

Matias Koponen
Matias Koponen
vt. kirkkoherra
Kauppatie 17
73200  Varpaisjärvi

19.5.2023 13.05