Uutislistaukseen

Varpaisjärven seurakunnan EU:n aineellinen apu -korttien haku on alkanut 10.6.2024

Varpaisjärven seurakunnan diakoniatyön EU:n aineellinen apu -kortit haastavassa taloudellisessa tilanteessa oleville on haettavissa 10.–30.6.2024. Avustusta voi hakea Varpaisjärven seurakunnan verkkosivuilla olevalla lomakkeella tai paperisella hakemuksella.

Keltainen kukka avointen kämmenten välissä.

Verkkolomakkeen voi täyttää osoitteessa www.varpaisjarvenseurakunta.fi. Paperisia hakulomakkeita on saatavissa keskiviikkoisin Varpaisjärven seurakuntatalolta. Täytetty lomake tulee palauttaa kirjekuoressa Varpaisjärven seurakuntatalon ovesta löytyvään postilaatikkoon (Kauppatie 17). Kirjoita kirjekuoreen ”Diakoniatyö”.

Avustuksena jaetaan ruokalahjakortteja. Tällaisella tuoterajatulla maksukortilla on mahdollisuus hankkia elintarvikkeita tai perushyödykkeitä kotiin.

Avustusten saajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti puhelimitse 1.–5.7.2024 välisenä aikana. Avustuksia on rajallinen määrä. Avustuksena saatava ruokalahjakortit tulee käyttää 31.8.2024 mennessä.

Tukia jakaa Yhdessä tehden – tukea, tekoja ja hyvinvointia -hanke, joka on Euroopan sosiaalirahasto plussan (ESR+) varoista rahoitettava vähävaraisten aineellisen avun hanke, joka on osa ”Uudistuva ja Osaava Suomi 2021–2027” -toimintalinja 6:n toimintaa.

Kirsi-Maria Turunen
diakoni

Hakiessasi taloudellista avustusta, varauduthan esittämään henkilöllisyystodistuksen, 2 kk tiliotteen, mahdolliset Kelan päätökset toimeentulotuesta ja asumistuesta, päätöksen täydentävästä toimeentulotuesta ja tarvittaessa vuokrasopimus. Edunvalvonnassa olevaa avunhakijaa ei avusteta neuvottelematta edunvalvojan kanssa.

Diakonia-avustus on tarkoitettu ensisijaisesti kertaluontoiseen kriisiapuun, ei toistuviin avustuksiin samasta syystä. Hakijan on selvitettävä ensin oikeus yhteiskunnan tukiin ja etuisuuksiin, jonka jälkeen voimme katsoa, mikä diakonian rooli tilanteessa olisi.

Varpaisjärven seurakunta saa EU aineellisen avun lahjakortteja ruokakauppaan, seuraava hakuaika on kesä-heinäkuussa. Voit lähettää hakulomakkeen diakoniatyöntekijälle kirsi-maria.turunen@evl.fi

10.6.2024 15.18