Uutiset

Uutislistaukseen

Mikkelinpäivä on oivallinen sunnuntai tulla lasten kanssa jumalanpalvelukseen

17.9.2021 09.26

Sunnuntaina 3.10. vietetään lapsille ja enkeleille omistettua juhlapyhää. Kirkkojen ovet ovat aina auki lapsille, mutta mikkelinpäivän perhemessussa ja vauvakirkossa otetaan erityisesti lapset huomioon niin messun teksteissä kuin musiikissa.

Mikkelinpäivä on luterilaisen kirkon ainoa enkelijuhla. Päivää vietetään enkelien ja lasten yhteisenä juhlapyhänä, koska Jeesus on antanut lapsille aivan erityisen arvon. Seurakuntien lapsityössä mikkelinpäivä on yksi kirkkovuoden tärkeimmistä pyhäpäivistä. Mikkelinpäivä kutsuu viettämään pyhää jumalanpalveluksiin koko perheellä ja vaikka yhdessä kummien kanssa.  

Mikkelinpäivän 3.10. tapahtumat 

Iisalmessa mikkelinpäivän vauvakirkko alkaa Pyhän Ristin kirkossa klo 10.00. Kirkkoon kutsutaan vuoden aikana kastetut perheineen. Perheet saavat mukaansa kirkosta kastepuun lehden. Kirkkohetken jälkeen kirkossa pientä tarjottavaa pienille ja isoille.

Keiteleellä alkaa mikkelinpäivän messu klo 10.00 kirkossa. Messun yhteydessä siunataan ekaluokkalaiset koulutielle. Messussa ovat mukana päiväkerholaiset. Sunnuntaita seuraava viikko on Vanhusten viikko, joten messua ovat mukana järjestämässä myös Keiteleen Eläkeliitto. Messun jälkeen nautitaan Eläkeliiton tarjoamat kirkkokahvit. 

Lapinlahdella vietetään mikkelinpäivää osana Yhteyspäiviä. Yhteiskristillinen sanajumalanpalvelus alkaa kello 10.00 Lapinlahden kirkossa. Jumalanpalveluksessa puhuvat neljän kirkkokunnan pastorit, ev.lut. Arto Lehtineva, ortodoksien Jelisei Rotko, helluntaiseurakunnasta Esko Nissinen ja Vapaaseurakunnasta Pauli Kärki. Jumalanpalvelus radioidaan Radio Sandelsiin. 

Pielavedellä perhemessua vietetään kirkossa klo 10.00 alkaen. Mukana messussa on lapsikuoro. 

Sonkajärvellä vietetään perhemessua Sonkajärven kirkossa klo 13.00. Ennen messua klo 12.00 nautitaan perhelounas seurakuntatalolla. Mikkelinpäivän messuun kutsutaan henkilökohtaisella kirjeellä vuoden aikana kastepuuhun ripustettujen kaste-enkeleiden lasten perheet. Lapset saavat kastepuun enkelin mukaansa. 

Varpaisjärvellä mikkelinpäivän perhemessu alkaa kello 10.00 Pyhän Mikaelin kirkossa. Perhemessuun ovat tervetulleita pienten ja isompien lasten perheet yhdessä. Messussa kuullaan Musapajalaisten laulua ja soittoa. Perhemessussa vietetään myös rippikoulukauden aloitusta, johon on kutsuttu rippikoululaisia perheineen. Messun jälkeen rippikoululaisilla jatkuu opetuspäivä kirkossa.  

Listätietoja: Iisalmen seurakunta kirkkoherra Sanna Komulainen, sanna.komulainen@evl.fi, 044 733 5200

Lapinlahden seurakunta kirkkoherra Lauri Jäntti, lauri.jantti@evl.fi, 040 502 1439

Keiteleen seurakunta, lastenohjaaja Jaana Saastamoinen, jaana.saastamoinen@evl.fi, 050 303 2174

Pielaveden seurakunta kirkkoherra Arto Penttinen, arto.penttinen@evl.fi, 0400 914 006

Sonkajärven seurakunta, kirkkoherra Riitta Valtokari, riitta.valtokari@evl.fi, 0440 711 235

Varpaisjärven seurakunta, kirkkoherra Timo Vainikainen, timo.vainikainen@evl.fi050 331 1441