Uutiset

Uutislistaukseen

Osallistu diakonian 150 juhlavuoden rovastikunnallisen päätapahtuman ideointiin

Tavoitteena on suunnitella tapahtumaa yhdessä ja tehdä niistä osallistujille mieleiset. Suunnitteluun voi osallistua kertomalla ideoista seurakuntien verkkosivuilla olevalla lomakkeella.  

Diakonian juhlavuoden logo.

1.9.2022 tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Suomen ensimmäinen diakonissa Matilda Hofmann vihittiin virkaan. Juhlavuosi näkyy läpi vuoden seurakunnan toiminnassa ja mm. erilaisina tapahtumina. Iisalmen rovastikunnan seurakunnissa 150 juhlavuoden päätapahtuma halutaan suunnitella yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Verkkosivuilla olevalla lomakkeella kysellään muun muassa miten diakonia voitaisiin juhlistaa ja minkälainen juhla saisi sinut mukaan. Vastausaikaa on helmikuun loppuun. 

- Vastaamalla vaikutat ja osallistut tapahtuman järjestämiseen. Haluamme kuulla millaisen tapahtuman haluaisit juhlavuoden kunniaksi järjestettävän ja millaiseen haluaisit itse osallistua, toteaa Iisalmen seurakunnan johtava diakoniaviranhaltija Tanja Reinikainen. 

Iisalmen Rovastikuntaan kuuluvat Iisalmen rovastikuntaan kuuluvat Iisalmen, Lapinlahden, Kiuruveden, Nilakan, Rautavaaran, Sonkajärven, Varpaisjärven ja Vieremän seurakunnat. Rovastikunta on Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa hiippakunnan hallinnollinen osa. 

Pääset vastamaan kyselyyn täällä.

Diakonian 150 juhlavuosi  

Juhlavuonna keskiössä ovat erityisesti diakonian vihkimysvirka, ammatillinen diakoniatyö sekä kaikki diakonian toimijat. Jokainen kristitty voi omalla paikallaan toteuttaa diakoniaa arjen lähimmäisyytenä. Seurakuntien diakoniatyö on vahva osallisuuden mahdollistaja ja vapaaehtoistoiminnan organisoija. Diakoninen kirkko innostaa ja varustaa seurakuntia ja niiden jäseniä toteuttamaan lähimmäisenrakkautta ja edistämään ihmisarvoista elämää.

2022-02-09 12:48:00.0