Uutiset

Uutislistaukseen

Piispa Jari Jolkkonen_500x333_2017_S (1).png Piispa Jari Jolkkonen istuu kirkonpenkissä taivaaseen katsellen

Piispa Jari Jolkkonen Varpaisjärvelle piispantarkastukseen

7.3.2022 14.37

Piispa Jari Jolkkonen vierailee Varpaisjärvellä huhtikuun alussa seurakunnan piispantarkastuksen merkeissä. Ohjelmassa on mm. rukoushetki, nokipannukahvit ja makkaran paistoa, kyselytunti sekä piispanmessu loppulausuntoineen.  

Seurakuntalaisille näkyvin osa piispanvierailua ovat perjantaina 1.4. klo 9.00 alkava rukoushetki kirkossa, klo 17.00 nokipannukahvitteluhetki ja makkaranpaisto kirkon pihamaalla, sekä klo 18.00 kirkossa alkava piispan kyselytunti ja iltahartaus. Kyselytuntia varten voit laittaa kysymyksiä ennakkoon kirkkoherra Timo Vainikaiselle timo.vainikainen@evl.fi tai puhelimitse 050 331 1441.  Sunnuntaina 3.4. klo 10.00 vietetään kirkossa piispanmessua, jonka jälkeen kuullaan piispantarkastuksen loppukatsaus. Sen jälkeen seurakuntatalolla on tarjolla lähetyslounas.  

Edellä mainitut tilaisuudet ovat avoimia kaikille. Rukoushetkeen, iltahartauteen ja piispanmessuun voi osallistua myös suoran lähetyksen parissa Varpaisjärven seurakunnan YouTube-kanavalla. Lisäksi piispanmessu kuullaan suorana lähetyksen Radio Sandelsin taajuuksilla. 

Piispa Jari Jolkkonen käy vierailunsa aikana tapaamassa myös paikallisen vanhainkodin asukkaita ja tekee yritysvierailun lamellihirteen ja painumattomaan hirteen erikoistuneelle PP Glulam Oy:lle.  

Piispantarkastuksen vierailuosuuden aikana Piispa Jari Jolkkonen tapaa ja käy keskusteluita Varpaisjärven seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa.  

Kaikille avoimiin tapahtumiin voit tutustua täällä.

Piispantarkastus Varpaisjärvellä edellisen kerran vuonna 2014 

Piispantarkastuksen tarkoituksena on arvioida seurakunnan toimintaa, sen vahvuuksia ja mahdollisia kehittämiskohteita sekä etsiä visioita seurakunnan tulevaisuuden varalla.  

Piispantarkastukseen kuuluu seurakunnan oma pohdinta ja työskentely toiminnan kehittämisestä jo ennen piispan vierailua. Piispantarkastuksen prosessi kestää kokonaisuudessaan noin kaksi vuotta. Siihen sisältyy ennakkotyöskentely, piispan vierailu, seurantatapaaminen ja lääninrovastin jälkitarkastus.  

Piispat tekevät tarkastusmatkan hiippakuntansa seurakuntiin ja seurakuntayhtymiin 8-10 vuoden välein. Varpaisjärvellä piispantarkastus oli edellisen kerran vuonna 2014. 

Lisätietoja antaa kirkkoherra Timo Vainikainen, 050 331 1441, timo.vainikainen@evl.fi