Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakonissa ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Myös Palveleva chat, puhelin ja netti ovat käytettävissäsi. Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai netin välityksellä.

Tulosta ikäihmisten palveluesite tästä painamalla!

Diakoniapäivystys

Vastaanotot diakoniatoimistossa, Kauppatie 17: ma ja to klo 9 -10 seurakuntatalon yläkerrassa. Päivystysaikojen ulkopuolella ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla ja sovi tapaamisaika.

diakoni Katja Saarela, puh. 040 827 2940

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai taloudellista apua, esim. ruoka-apua.

Keskusteluapua seurakunnasta

Akuutissa kriisitilanteessa voit soittaa:

Kirkkoherra p. 050 3311 441
Diakoniatyöntekijä p. 040 8272 940
Nuorisotyönohjaaja p. 044 7335 266

Muiden työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä >>

Kirkon Perheasiain neuvottelukeskus: Kuopion toimipiste

Asiakkaaksi hakeutuminen:  soita vastaanottosihteerille puh. 040 4848 480,
puhelinajat ovat ma–pe klo 9–11.

Perheneuvonnasta saa keskusteluapua erilaisiin parisuhteen kysymyksiin. Keskusteluissa selvitellään puolisoiden yhteisiä kysymyksiä perheneuvojan kanssa ja etsitään uusia tapoja ratkaista parisuhteen pulmia. Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Palveleva puhelin

Palveleva puhelin tarjoaa kriisiapua. Kuka tahansa voi soittaa nimettömänä ja purkaa huoliaan koulutetuille vapaaehtoisille ja seurakuntien työntekijöille. Keskustelut ovat luottamuksellisia, sillä päivystäjillä on vaitiolovelvollisuus. Päivystäjät eivät ole ammattiauttajia, vaan he tukevat soittajaa omaan elämänkokemukseensa nojautuen.

Numero on kaikkialla Suomessa suomenkielisille soittajille 0400 22 11 80 ja ruotsinkielisille  0400 22 11 90. Nykyisin Palvelevaan puhelimeen on mahdollista soittaa myös ulkomailta. Ulkomailta soitettaessa numerot ovat +358 1019 0071 ja +358 1019 0072. Puhelin päivystää niin arkena kuin pyhäpäivinäkin sunnuntaista torstaihin klo 18-01 ja perjantaina ja lauantaina klo 18-03. Ruotsinkielinen päivystys on joka ilta kello 20-24.

Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa matkapuhelimesta soitettuna oman operaattorin laskutusperusteen mukaisesti ja lankapuhelimesta soitettuna paikallispuhelumaksun verran.

Palveleva netti tarjoaa luottamuksellista ja maksutonta keskusteluapua. Viestiisi vastaavat muutaman päivän kuluessa tehtävään koulutetut ja vaitiolovelvolliset vapaaehtoiset, nettipapit ja muut kirkon työntekijät. Voit ottaa yhteyttä myös nimettömänä. Palveleva netti on osoitteessa www.verkkoauttaminen.fi/palvelevanetti

Kirkon keskusteluapua

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjämme ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Palvelemme myös ruotsiksi. Keskusteluapua saat chatin välityksellä, soittamalla, laittamalla sähköpostia tai kirjoittamalla kirjeen. Tästä pääset kirkon keskusteluavun sivulle

Tällä sivulla sinua palvelee kirkon valtakunnallinen Palveleva chat klo 12-20.