Vapaaehtoistoiminta

Varpaisjärven seurakunnassa on monenlaista vapaaehtoistoimintaa. Voit olla mukana vuosittaisessa Yhteisvastuussa, toimia jumalanpalvelusten avustajana, tulla talkoolaiseksi lähetystapahtumiin, olla mukana etsivässä nuorisotyössä, ryhtyä päiväkerhomummoksi tai -ukiksi, toimia tukiystävänä tai äänilehden lukijana.

Sinustako avustaja jumalanpalvelukseen?

Joka sunnuntai vietetään kirkossamme jumalanpalvelusta. Kuka tahansa seurakuntalainen voi osallistua jumalanpalveluksen suunnitteluun ja toteuttamiseen yhdessä papin, kanttorin ja suntion kanssa.

Seurakuntalainen voi toimia mm. tekstinlukijana, esirukoilijana tai kolehdinkerääjänä. Soittotaitoiset ja laulunharrastajat voivat avustaa kanttoria. Suntiolla on paljon tehtäviä, joissa hän tarvitsee apulaisia.

Kirkkoherra voi antaa luvan ehtoollisen jaossa avustamiseen tai jopa saarnaluvan omassa seurakunnassa. Nämä tehtävät vaativat vapaaehtoiselta hieman kouluttautumista. Kirkkoherra antaa mielellään lisätietoja.

Äänilehden lukijat

Äänilehden lukijat lukevat Matti ja Liisa-paikallislehteä näkövammaisille. Tätä toimintaa tehdään yhdessä Lapinlahden seurakunnan kanssa. Sinä voisit olla meidän apunamme. Työ ei ole vaikeaa, ja siihen annetaan tukea ja opastusta. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja diakoni 040 827 2940

Ilmoittaudu mukaan ottamalla meihin yhteyttä

Tavoitettavissa yleensä ke-su.

vs. diakoni