Apua ja tukea elämään 

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakonit ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai taloudellista apua.

diakoni Pirjo-Leena Kinanen-Nimmrichter , puh. 040 827 2940, pirjo-leena.kinanen-nimmrichter@evl.fi

Diakonia päivystys

Varaa aika päivystykseen diakoni Pirjo-Leenalle, puh 040 827 2940 tai pirjo-leena.kinanen-nimmrichter@evl.fi. Käydään yhdessä läpi tilannettasi.

Akuutissa kriisitilanteessa voit soittaa:

Kirkkoherra p. 050 3311 441
Diakoniatyöntekijä p. 040 8272 940
Nuorisotyönohjaaja p. 044 7335 266

Kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot löydät täältä >>

Diakoniatyön apu koronapandemian aikana 

Kirkon keskusteluapua

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjämme ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Palvelemme myös ruotsiksi. Keskusteluapua saat chatin välityksellä, soittamalla, laittamalla sähköpostia tai kirjoittamalla kirjeen. Voit valita sinulle sopivan palvelun. Tästä siirryt kirkonkeskusteluapua.fi sivustolle.  

Kirkon Perheasiain neuvottelukeskus

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä. Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.
Asiakkaaksi hakeutuminen Kuopion toimipisteeseen: vastaanottosihteeri puh. 040 4848 480, puhelinajat ovat ma–pe klo 9.30-11.30.
Tästä siirryt perheasiain neuvottelukeskuksen sivustolle.

Kädet jotka pitelee hentoa kukkaa.

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi.

Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.

Päihteet ja riippuvuus

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa