Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Suomessa vuoden 2019 keräysvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Keräys käynnistyy 3.2.2019 ja jatkuu 1.5. asti.

Seurakunnissa pyritään turvaamaan keräysvaroin vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua tukemalla välttämättömien opiskeluvälineiden hankinnassa.

Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

www.yhteisvastuu.fi

www.facebook.com/yhteisvastuu

Kuvissa lausahduksia:

Varpaisjärven seurakunnan Yhteisvastuu-tapahtumia 2019

• pe 15.3. klo 14.00 alkaen Pizzaperjantai ja herkkukoriarpajaiset vanhan kunnantalon alakerrassa
  • pe 26.4. klo 14.00 alkaen Loistavat Lettukestit torilla; myytävänä muurinpohjalettuja ja makkaraa, mausteena yhteislaulua.
  • viikolla 13 ( ajalla 25.3. – 29.3.) riparilaisten lipaskeräykset S-Marketin pihalla.

Mikä on Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. 60 % keräyksen tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20 % vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % ohjataan hädänalaisten auttamiseen Suomessa ja kehitysmaissa. Loput käytetään vaikuttamistoimintaan, seuraavan euron keräämistä tukeviin toimiin sekä keräyksen hallintoon.

www.yhteisvastuu.fi
www.facebook.com/yhteisvastuu