Musiikki

Täältä löydät tietoa seurakuntamme musiikillisesta toiminnasta.

Paloisten koulun joukkue voittoon virsivisan aluekisassa!

Valtakunnallinen virsivisa alakoulun kolmas- ja neljäsluokkalaisille järjestetään tänä vuonna yhdeksännen kerran. Virsivisan järjestää Nuori kirkko ry yhteistyökumppaninaan kirkkohallitus. Virsivisan toteutusvaiheessa ovat mukana koulut, seurakunnat ja hiippakunnat.

Kuopion hiippakunnan aluekisaa visailtiin torstaina 28.3. Kuopiossa. Joukkueita aluevisassa oli mukana neljä, joista yhtenä Varpaisjärven joukkue Paloisten koululta. Kisaa varten joukkue oli valmistautunut opettelemalla ennalta määrätyt 25 virttä ja niihin liittyvää tietoutta. Itse kisassa joukkueita testattiin mm. virsilaulun hallinnassa ja virsimelodioiden tunnistamisessa. Lisäksi hoksottimia vaadittiin virsien tunnistamisessa kuvien perusteella ja sanojen muistamisessa ulkoa. Monta muutakin tehtävää visaan liittyi.

Paloisten koulun joukkue oli valmistautunut kisaan opettajien johdolla niin hyvin, että aluekisan menestys johti voittoon! Joukkueen kolmihenkinen jäsenistöllä (Hilla Heide, Emilia Immonen ja Josefiina Saarelainen) oli visassa mukana kannustusjoukkue koululta, kun kaikki Paloisten koulun kolmas- ja neljäsluokkalaiset olivat mukana seuraamassa kisaa opettajansa Jarmo Tikkasen johdolla. Koko kolmas- neljäsluokkalaisten yhdistelmäluokka oli opetellut visan virret yhdessä ja ilo voitosta oli myös yhteinen.

Palkinnoksi menestyksestään luokka sai 150€ ja virsivisan voittanut joukkue finaalipaikan valtakunnalliseen finaaliin Jyväskylässä 17.5. Toivotamme virsilaulun intoa ja menestystä finaaliin!

Pyhän Mikaelin kirkon kansaa jumalanpalveluksessa.

Tavoitettavissa yleensä ke-su.