Uutiset

Uutislistaukseen

Laskiaisen jälkeen alkava paastonaika ohjaa kohti merkityksellisyyttä

Laskiaissunnuntaina 19.2. kirkoissa kerrotaan Jeesuksen matkan alkamisesta kohti Jerusalemia, laskiaistiistaina viiletellään pulkkamäessä ja herkutellaan vähän varastoonkin, tuhkakeskiviikkona 22.2. on aika aloittaa 40 vuorokauden paastonaika. Hiljalleen aloitellaan matka kohti kirkkovuoden suurinta juhlaa, pääsiäistä kohti.  

Laskiainen2023.jpg

Laskiaistiistain jälkeen alkava paastonaika ohjaa elämään yksinkertaisemmin voidaksemme nähdä mikä elämässä on arkea ja mikä pyhää. Minkälaiset asiat elämässä ovat todella merkityksellisiä, mitkä turhia ja tarpeettomia. 

Paastonajan viettoon voi ryhtyä kuka tahansa miettimällä millaiset asiat näinä aikoina aidosti elämää kantaa ja mistä merkityksellinen elämä syntyy. Paastonaikaan voi osallistua myös auttamalla toisia tai auttamalla luomakuntaa ekotekojen kautta. Vuosittainen Ekopaasto-kampanja tarjoaa tänä vuonna “Arjen tekoja ja toivon sanoja” ja rohkaisee säästämään energiaa tavoilla, jotka ovat itse mahdollisia.   

Pääsiäistä kohti voi lähteä kulkemaan laskiaissunnuntain jumalapalveluksen kautta. Osassa seurakuntayhtymän kirkoista järjestetään myös tuhkakeskiviikkona messu. Seurakuntien nettisivuilta voi katsoa jumalapalvelusten ajankohdat.   

Varpaisjärven seurakunta 

Laskiaissunnuntain sanajumalanpalvelus su 19.2. klo 10.00 Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkossa 

Lisätietoja

Matias Koponen
Matias Koponen
vt. kirkkoherra
Kauppatie 25 (Seurakuntapysäkki)
73200  Varpaisjärvi

6.2.2023 14.05