Uutiset

Uutislistaukseen

Keskusteluilta Varpaisjärven seurakunnan tulevaisuudesta veti paikalle kymmeniä ihmisiä

Varpaisjärven seurakunnan tulevaisuudesta ja seurakuntajaosta järjestettiin ma 25.9.2023 keskustelu- ja kuulemistilaisuus Varpaisjärven seurakuntatalolla. Keskustelutilaisuus houkutteli paikalle kymmeniä seurakuntalaisia Varpaisjärveltä ja Lapinlahdelta.  

Ihmisiä keskustelutilaisuudessa Varpaisjärven seurakuntatalolla.

Seurakuntalaisilla oli mahdollisuus saada tietoa, kysellä ja keskustella eri vaihtoehdoista; mahdollisesta Varpaisjärven ja Lapinlahden seurakuntien yhdistymisestä, yhteistyön tiivistämisestä tai Varpaisjärven seurakunnan itsenäisenä jatkamisesta. 

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli määräsi keväällä selvittäjä Timo Korhosen valmistelemaan aloitetta Lapinlahden ja Varpaisjärven seurakuntien seurakuntajaon muuttamiseksi. Selvitystyö on kesken ja sen on määrä olla valmis lokakuun loppuun mennessä, jonka jälkeen asiaa käsittelee Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli.  

Selvittäjä Timo Korhonen kävi tilaisuuden aluksi läpi selvittäjän työtään sekä taustaa miksi selvitystä on lähdetty tekemään. Selvityksessä arvioidaan mahdollisen seurakuntajaon muutoksen tarkoituksenmukaisuutta kirkon tehtävien toteuttamisen kannalta ja sitä, miten muutos parantaisi Varpaisjärven ja Lapinlahden seurakuntien sekä Ylä-Savon seurakuntayhtymän toimintakykyä ja toiminnan taloudellisuutta. 

Illan aikana keskusteltiin Varpaisjärven seurakunnan talouden haasteista, jäsenmäärän vähentymisestä, sekä seurakunnan toiminnan ja palveluiden turvaamisesta Varpaisjärvellä mahdollisessa yhdistymistilanteessa. Haastavista aiheista huolimatta keskustelua käytiin hyvässä hengessä.  

Paikalla seurakuntalaisten kysymyksiin vastaamassa ja keskustelemassa olivat selvittäjä Timo Korhosen lisäksi Varpaisjärven seurakunnan vt. kirkkoherra Matias Koponen sekä Varpaisjärven seurakunnan seurakuntaneuvoston jäseniä. 

Lisätietoja

Matias Koponen
Matias Koponen
vt. kirkkoherra
Kauppatie 17
73200  Varpaisjärvi

26.9.2023 13.06