Uutiset

Uutislistaukseen

Varpaisjärvellä päästään jo joulukuun puolivälissä adventin viettoon kirkkoon

Varpaisjärvellä kirkon remontti on valmistunut hyvissä ajoin. Ensimmäistä tilaisuutta päästään viettämään perjantaina joulukuun 15. päivä klo 9.30 koko perheen joulunäytelmän Joosefin huivin esityksessä. Jumalanpalveluksien viettoon päästään kirkossa 3. adventtina su 17.12. Klo 10.00. Sen jälkeen on kaiken kansan joulujuhla seurakuntatalossa. 

Alttaritaulu aiheena viimeinen ateria.

Pyhän Mikaelin kirkkoon tehty remontti alkoi kesäkuun loppupuolelta ja jatkui marraskuulle. Valmistuminen tapahtui jo hieman aiottua aikaisemmin. Kirkkoon tehtyihin parannuksiin ollaan seurakunnassa tyytyväisiä. 

- Olemme erittäin tyytyväisiä laadukkaaseen lopputulokseen. Kirkkoon tehtiin hyviä parannuksia, jotka palvelevat kirkossa kävijöitä vuosiksi eteenpäin. Kiitämme kaikkia projektiin osallistuneita ihmisiä ja tahoja. -Kiittelee vt. kirkkoherra Matias Koponen. 

Muutoksista huolimatta kirkkotila tuntuu tutulta ja palvelee käyttäjien tarpeita aiempaa paremmin. 

-Kyllä tämän tunnistaa tutuksi Pyhän Mikaelin kirkoksi, vaikka parannuksia ja muutoksia on tehty. Olemme iloisia, että hanke sujui mallikkaasti ja maaliin päästin jo hieman etuajassa. On hienoa, että pääsemme viettämään yhdessä joulua kirkonmenojen merkeissä. Kirkko on valmis palvelemaan ihmisiä entistä monipuolisempana tilana; Herran huoneena ja seurakunnan kotina. - kommentoi Koponen.

Korjaushanke maksoi suunnitteluineen ja selvityksineen noin 750.000 euroa   

Kirkossa on tehty muutoksia käytettävyyden ja esteettömyyden kehittämiseksi. Pyörätuolilla pääsee kirkkoon sisälle ja kuoriosaan helposti invaluiskojen avulla. Kirkon kuoriosaa laajennettiin, joten alttarin edessä on nyt enemmän tilaa hautajaisten siunaustilaisuuden tarpeisiin ja esimerkiksi kuoron esiintymisiin. Kirkkokahveja varten löytyy sopiva alue ja vesipiste helpottaa toteutusta. Lapsille on tehty oma leikkitila kuoriosan viereen. Pääoven vierestä löytyy wc-tila. Kuoro on saanut yläparvelle oman harjoittelukorokkeen ja kaapistot tavaroiden säilyttämiselle.  

Remontin yhteydessä kirkkotilasta tehtiin valoisampi lisäämällä kohdevalaistusta kuoriosaan ja alttarialueelle, sekä yläparvelle.  

Remonttia tehtiin myös kirkon ulkopuolella. Piha-alueella on uudistettu valaistusta ja lisätty turvallisuutta kameravalvonnan avulla. Kirkon tien puoleisella sisäänkäynnillä on lämmitetyt rappuset, sekä luiska pyörätuoleille. Vesikatolle on asennettu sadevesijärjestelmä. Rakennuksen ympärillä on tehty, sadevesi- ja salaojajärjestelmät ja lisätty routaeristys.  

Kirkon remontti valmistui juuri 120 –vuotisjuhlien edellä   

-On erityisen hienoa, että juhlavuotta päästään viettämään entistä ehompana ja tehdyt remontit kantavat upeaa Pyhän Mikaelin kirkkoa pitkälle tulevaisuuteen. 120 –vuotiasta kirkkoa juhlitaan ensi vuonna 2024 ja olemme perustaneet juhlavuotta varten toimikunnan ja siihen voi vielä halutessaan ilmoittautua suoraan minulle. Nyt on kaikilla halukkailla mahdollisuus päästä osallistumaan ja vaikuttamaan, minkälaista toimintaa kirkon juhlavuotena voitaisiin järjestää. 

Kaikki ovat tervetulleita viettämään joulunodotuksen aikaa ja joulua kirkkoon, sekä samalla tutustumaan kirkkotilaan remontin jälkeen. Kaikki tapahtumat löytyvät osoitteesta varpaisjärvenseurakunta.fi.  

Matias Koponen
Matias Koponen
vt. kirkkoherra
Kauppatie 17
73200  Varpaisjärvi

2023-11-30 13:24:00.0