Uutiset

Uutislistaukseen

Perinnekinkereillä ponkaistaan käyntiin Varpaisjärven kirkon 120-juhlavuosi!

Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkko täyttää tänä vuonna 120 vuotta. Kirkkoa juhlitaan Varpaisjärveläiseen malliin monenlaisissa tapahtumissa pyhän äärellä musiikin, taiteen, sanan ja tarinoinnin saattamana. Vuosi huipentuu juhlamessuun mikkelinpäivänä 29.9.2024. 

Juhlavuoden logossa kirkko ja kirkon nimi sekä 120 vuotta.

Juhlavuosi käynnistyy Perinnekinkereillä sunnuntaina 24.3. klo 11.30 seurakuntatalolla. Luvassa on varmasti monipuolinen aikamatka menneeseen. Kirkon historiaan viritellään kosketusta tarinoilla Fredrik Turusesta, joka toimi aikoinaan suntiona Varpaisjärven kirkossa. Jalkapuuhun näillä kinkereillä päätyy korkeintaan tarinoiden muodossa. Oppia voi tarttua matkaan kinkereiden aiheesta joka on “Isä meidän” -rukous ja virsi 208  “Oi taivaallinen isämme”. Mukaan kannattaa tulla matalalla kynnyksellä. Perinnekinkerit tarjoavat tarinoita menneestä, opetusta, yhteisesti laulettuja virsiä ja mukavaa yhdessäoloa, unohtamatta kinkeritarjoiluja “aamusyönnin antimia”.  

Kotikirkko-näyttelyyn pyydetään kuvia, piirustuksia ja esineitä Varpaisjärven kirkosta 

Kesällä järjestettävään näyttelyyn kerätään nyt kuvia, piirustuksia ja esineitä. Näitä voi tuoda tullessaan perinnekinkereille mutta seurakunnan otetaan niitä vastaan myös muulloinkin.  

Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkon 120 –juhlavuden tapahtumat  

Juhlavuonna on luvassa mm. Hengellisen kansanmusiikin konsertti, siioninvirsiseurat, virsi-ilta, toivelauluilta, Maakirkko Koiraharjulla, “Elämäni virsi” -ilta kirkossa ja monia muita tapahtumia. Juhlavuodesta ja sen tapahtumista saa tietoa seurakunnan nettisivuilta.  

 

Lisätietoja: Varpaisjärven vt. kirkkoherra Matias Koponen, 050 331 1441, matias.koponen@evl.fi 

21.3.2024 11.46