Uutiset

Uutislistaukseen

Mikkelinpäivä_enkeli_lapsi_200x200_THUMB.jpg

Mikkelinpäivä on lasten ja enkelien sunnuntai

25.9.2017 13.02

Mikkelinpäivää vietetään tulevana sunnuntaina 1. lokakuuta. Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa enkeleiden ja lapsien pyhää juhlistetaan perhekirkoissa ja muissa tapahtumissa. 

Tulevana sunnuntaina jumalanpalvelusten keskiössä ovat lapset ja pohdinnat enkelien merkityksistä ja tehtävistä. Päivä tuo myös muistutuksen Jumalan luomasta näkymättömästä maailmasta enkeleineen ja Jumalan tahdon mukaisesta elämästä. Mikkelinpäivän teemat juontuvat Arkkienkeli Mikaelista jonka kutsumus oli lasten puolustaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa mikkelinpäivää vietetään kokoontumalla mm. perhekirkkoihin ja moniin muihin tapahtumiin. Varpaisjärven seurakunnassa mikkelinpäivänä juhlitaan myös 113-vuotiasta Pyhän Mikaelin kirkkoa. Suomen evankelis-luterilainen kirkko viettää mikkelinpäivää Mikon päivänä, 29.9., tai jos se on arkipäivä, sitä seuraavana sunnuntaina.

 

Varpaisjärven seurakunnassa mikkelinpäivää vietetään seurakuntalaisten ja Unkarista sekä Tampereelta saapuneiden ystävyysseurakuntien edustajien kanssa. Tapahtumat alkavat lauantaina 30.9. klo 15 seuroilla Koskenniemen seuratuvalla. Lauantai-iltana on klo 19 "Reformaatio ja virsi" -lauluilta Varpaisjärven kirkossa. Sunnuntaina 1.10. klo 10 kokoonnutaan mikkelinpäivän juhlamessuun muistamaan 500-vuotiasta reformaatiota, 100-vuotiasta Suomea ja 113-vuotiasta Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkkoa. Messun jälkeen on seurakuntatalolla tarjolla lounas vapaaehtoisella maksulla lähetystyön hyväksi.