Uutiset

Uutislistaukseen

Kirkko avasi uuden asiointipalvelun - avioliiton esteiden tutkinta onnistuu nyt verkossa

17.4.2018 13.47

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on avannut asiointipalvelun, jossa voi hoitaa avioliiton esteiden tutkinnan sähköisesti.


Palvelu on tarkoitettu kaikille pareille, jotka haluavat saada vireille avioliiton esteiden tutkinnan. Palvelu on käytettävissä verkossa joka päivä vuorokauden ympäri. Palvelun käyttäjä voi tunnistautua palvelussa pankkitunnuksien avulla, jolloin valtaosa tarvittavista liittyjän tiedosta saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä.

”Yhä useammat haluavat hoitaa asiointia verkossa ja silloin kun se heille sopii. Sähköisen palvelun myötä avioliiton esteiden tutkinta -lomakkeen täyttäminen on entistä helpompaa ja nopeampaa,” kertoo rekisterijohtaja Emilia Launonen.

Palvelu löytyy osoitteesta esteidentutkinta.fi.

Palvelun käyttö edellyttää vähintään 18 vuoden ikää ja kotikuntaa Suomessa. Lisäksi käyttäjällä tulee olla pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Vähintään toisen kihlakumppanin pitää olla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen.

Avioliiton esteiden tutkinta on mahdollista edelleen hoitaa myös asioimalla seurakunnassa tai lähettämällä pyynnön esteiden tutkinnasta postitse.

Lisätietoja:
Emilia Launonen, rekisterijohtaja, p. 050 573 6316, emilia.launonen@evl.fi

Riitta Kaasinen, palvelupäällikkö, p. 040 528 3140, riitta.kaasinen@evl.fi